Nationella i engelska

Onsdag idag, vi började dagen med två nationella prov i engelska. Ett skriftligt och ett muntligt. Dom gick helt okej, dock var jag inte så förtjust i ämnet på den skriftliga delen men what to do? Jag fick ihop något i alla fall så jag hoppas det gick bra. Vi slutade tolv och efter en lunch på skolan cyklade jag hem och kollade på Greys Anatomy och sen var jag ute och sprang. 
 
Imorgon är det ju valborg! Jag, Ida, Julia och Lina  ska tillbringa kvällen tillsammans med Annie och Lois hemma hos dom. På kvällen ska vi ta oss in till stan eller någon annan stans där det finns en brasa haha. Sen resten av kvällen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi ska hem till Annie och Lois direkt efter skolan så jag tror inte det blir någon uppdatering imorgon. Det ska i alla fall bli superkul och jag hoppas ni också får en rolig valborg! 
Såhär fin vad himlen utanför mitt fönster för några dagar sen. 


Växjösjön + hål i örat

Denna dagen var i alla fall lite mer händelserik än gårdagen. På idrotten hade vi powerwalk/jogging runt Växjösjön vilket var ganska mysigt faktiskt. Efter skolan följde Annie och Lois med mig till Birgittasmycken för jag skulle ta ett hål i mitt öra. Så nu har jag två hål i varje öra vilket jag tycker är väldgit fint, supernöjd! När jag kom hem gjorde jag pannkakor till mig och Kalle och sen kollade jag ett avsnitt av Greys Anatomy. Har inte sett den serien så jag tänkte ge den en chans. Hoppas ni haft en bra dag finisar.


Spring nails

Målade dessa naglar igår, en väldigt simpel och enkel design men ganska gullig tycker jag. Den passade även bra nu till våren med tane på de ljusa färgerna. Vad tycker ni?


Parneviks ikväll

Hej på er! Denna dagen har varit väldigt ohändelserik. Vi började kvart i tio och slutade halv fyra. När jag kom hem plockade jag lite på mitt rum och slappade. Nu har jag precis målat naglarna, kommer bilder imorgon tror jag. Snart ska jag sätta på dagens avsnitt av Parneviks. Älskar det programmet haha. Tycker det är såå bra och deras trädgård är ju garden-goals all the way, sjukt fint! Kollar ni på Parneviks?


Emporia shopping

Linne - Hollister 108kr
 Höga jeansshorts - Hollister 480kr
Marinblå kjol - Hollister 338kr
Vit cardigan - Hollister 480kr
Klänning - Hollister 528kr (finare i verkligeheten)
Kjol - H&M 99kr // Shorts H&M 99kr (också mycket snyggare i verkligheten)
Silverörhängen - Glitter, 99kr för de stora och och 79kr för de små
Coconut Passion body wash - Victoria's Secret 149kr
Babyskin primer - H&M 99kr


Shoppingdag på Emporia

God morgon allihopa! Igår vr ju som ni vet jag och mamma på Emporia hela dagen. Det var superroligt! Vi började med fika lite snabbt och sen drog vi igång med shoppandet. Vid två ungefär åt vi lunch på Jensens Bøfhus vilket var jättegott. Sen shoppade vi ännu mer såklart. Jag hittade en hel del grejer som jag är supernöjd med. Ska försöka fota allt och lägga upp bilder ikväll. Vi åt även frozen yoghurt på Yoogiboost och lite annat mysigt. Vid halv åtta tog vi tåget tillbaka till Växjö, och när vi kom hem duschade jag och sen kollade jag på lite serier och därefter somnade jag som e stock. Så gårdagen blev verkligen superlyckad och jag är jätteglad över allt jag köpte!


Emporia nästa

God morgon! Just nu sitter jag och mamma på tåget på väg till Emproria. Vi gick precis på så vi har typ två timmar kvar. Vi har köpt godis och dricka och jag köpte en påse Maltesers som jag känner kommer ligga utspridda i hela min väska och jag inte äter upp dom på vägen haha. Jah ville mest bara slänga in en snabb uppdatering, ha en bra dag för det ska jag ha!


Rolig dag på Grand

Hej allihopa! Idag hade vi bara två lektioner vilket var jätteskönt. Första lektionen var samhäll och då hade vi redovisning, det gick bra tycker jag. Efter skolan åkte jag och mina vänner upp till Grand. Vi shoppade, tog massa bilder, åt glass och skrattade. Vi hade jätteroligt verkligen! Just nu är jag hos Annie och Lois, Ida och Julia åkte hem direkt efter Grand men jag stannar här lite. Ikväll ska jag och min familj hem till våra grannar och grillar så det ska bli mysigt. 
 
Imorgon ska jag och mamma åka till Emporia, wiee! Vi var där för ganska exakt ett år sedan och det var så himla roligt. Så imorgon bär det av dit igen för en heldag med shopping. Jag behöver en hel del sommarkläder så jag ska försöka hitta något fint. Jag ska även försöka slänga upp några små mobilinlägg när vi är där. Hoppas ni har haft en bra dag fina läsare, puss!
Selfiekungarna haha ♥


Lugn skoldag + Lakers ikväll

Heej på er! Idag började vi dagen med nationella i svenska, skriftliga delen denna gången. Det gick ganska bra trot jag. Jag blev klar typ halv tio och vår nästa lektion började inte förrän kvart i två så vi hade en sjuukt lång håltimme. Jag, Julia och Ida hade dock utvecklingsamtal mitt under den så det var lite irriterande för då kunde vi inte sticka hem till någon. Så vi åt lunch i skolan och sen gjorde vi lite allt möjligt fram tills lektionen började.
 
Vi slutade dock tidigare sista lektionen och jag och Ida gick hem från skolan tillsammans då hon skulle träffa sin kompis som bor på samma gata som mig. Så det var mysigt! Nu har jag precis ätit kvällsmat och resten av familjen har stuckit på hockey. Jag valde dock att inte hänga med denna gången så nu har jag lite ensamtid vilket är skönt. Jag trot dock jag ska slötitta lite på matchen på TV. Det är ju trots allt en vääldigt viktig match. Om Lakers lyckas vinnna detta tar de SM guld! Allså fatta vad roligt det skulle vara! 
Supportar Lakers med en bild nu när jag inte är där och tittar haha. En fin arena har vi i alla fall. 


Solig onsdag

Vädret idag är lika fint, om inte finare, idag som igår. Så himla härligt! Vi slutade tolv och då cyklade jag hem och gick direkt ut i trädgården och solade. Lyckades faktiskt få en hel del färg, kanske lite överdrivet mycket haha. Nu ser jag ut som en kräfta i ansiktet så jag hoppas det lägger sig till imorgon. Efter det var jag ute pch sprang, sen kollade jag på serier och hjälpte mamma med maten. Nu har vi ganska precis ätit och jag ska fortsätta mitt serietittande. Kram!


Nästan sommar

Hej på er! Idag började vi som sagt dagen med nationella i svenska. Det var läsförståelse och det gick bra tror jag. Jag har inte svårt för det så jag hoppas på det bästa. Efter det hade vi lite håltimme och sen vanliga lektioner resten av dagen. När jag kom hem från skolan satte jag mig ute i solen med shorts och linneoch lyssnade på poddar i någon timme. Det har varit såå fint väder idag! Strålande sol, klarblå himmel och typ 15 grader. Längtar så himla mycket efter sommaren och sommarlovet!


Första nationella provet

God kväll! Idag hade vi det första nationella provet på gymnasiet. Det känns helt sjukt attdet har gått ett helt år sedan vi hade nationella proven i nian, vad hände med tiden haha? I alla fall, idag hade vi det i svenska, muntligt. Det gick nog bra, jag var dock den första att framföra vilket jag alltid är på muntliga redovisningar då jag står först i klasslistan. Sen hade vi typ två timmar håltimme och då satt jag mest och snackade med Lois och Elinor. 
 
Efter skolan gick jag, Annie, Lois och Ida och köpte glass. Jag provade Cornettos nya jordnötsglass och den var såå god! Vi gick sedan till Linnéparken och satt där och njöt av det fina vårvädret som kommit till vår stad denna veckan. Hoppas verkligen att det fina vädret stannar. 


Söndagsångest

Hej allihopa! Idag har jag inte gjort så jättemycket. Vaknade runt klockan tio och efter lite frukost var jag ute och sprang. Inget regn eller skoskav denna gången så det var nice haha. Sen kollade jag på lite serier och plockade lite på rummet. För typ två timmar sen kom Sofie hit med Mc Donalds-mat till oss och sen kollade vi på hockey. Matchen pågår ju fortfarande men jag kollar inte på allt, utan bara lite då och då för att se vad det står. Hoppas verkligen Lakers lyckas hämta upp igen och vinna denna matchen!
Den första bilden år från när vi var på hockey i tisdags, tror inte jag närmde det på bloggen men jag var där med min familj och sen träffade jag även Sofia där. Den andra är från när jag var ute och sprang idag.


Gossip Girl finale

God kväll! Idag började jag dagen med att städa mitt rum, mycket nödvändigt haha. Sen åt jag frukost och efter det kollade jag på de sista avsnitten av Gossip Girl. Om ni mot förmodan inte har sett den serien mååste ni göra det! En sjukt grym serie om kärleksproblem, tonårsliv och extremt mycket drama vilket gör att man blir helt fast. Och utan att spoila så kan jag säga att jag ääälskade slutet, så himla fint verkligen. 


Superbra fredag

Heej på er! Idag slutade vi tolv och efter skolan följde jag, Annie, Lois och Julia med hem till Ida. Det var första gången jag var där eftersom vi alltid är hos mig eller Annie och Lois eftersom Ida (och Julia) inte bor i stan. Vi hade i alla fall jätteroligt! Vi spelade bland annat Just Dance, jag har aldrig kört det innan men det var riktigt kul, jag sög dock haha. Sen spelade vi kort, snackade och var ute lite.
 
Julia åkte hem vid halv sju typ och då gjorde vi andra tacos till kvällsmat som vi åt framför TV:n tillsammans med Idas bror samtidigt som vi kollade på Frozen. Sen åt vi kladdkaka med hallon och blåbär till efterrätt vilket var såå gott! Vid tio ungefär blev vi hämtade av Annie och Lois pappa så jag kom hem för lite mindre en en timme sen. Det var i alla fall en superlyckad kväll och jag hade jätteroligt! 


Vårblommor



Min gårdag

God morgon allihopa! Igår hade jag ingen tid för att blogga. Vi slutade 10.40 vilket var superskönt. Efter skolan följde jag och Ida med Lois hem. Först lagade vi lunch, kollade på Friends ocg ett avsnitt av Modern Family. Sen gick v och handlade lite för att baka. Vi gjorde en chokladfudgekaka och den var såå god! Sen åt vi kvällsmat och spelade lite kprt med deras mamma haha. 
 
Just nu har vi håltimme och vi jobbar med i historialäxan. Jag har en fråga kvar och jag fattar ingenting så jag ska göra den senare. Har jobbat i typ en timme hittils så nu är jag helt slut haha. Om fem minuter börjar vår nästan biologilektion, så nu måste jag gå, kram!


Min dator är tillbaka

Hej på er! Idag är ag jättetrött av någon anledning. Dessutom hade vi idrott i skolan vilket gjorde mig ännu tröttare. Dock spelade vi innebandy och det var väldigt kul faktiskt. På håltimmen gjorde jag en del av historialäxan. Vi har fått en jättejobbig uppgift och NATO och jag orkar inteeee. Efter skolan hämtade jag min dator på Teknikum som varit på lagning. Så nu har jag en fungerande dator igen och de behövde inte göra något med hårddisken så allt är kvar på den. Superskönt!


Lång sovmorgon

God morgon bloggisen! Idag börjar jag klockan tolv på grund av att halva klassen har muntliga nationella provet i svenska nu på morgonen och jag tillhör inte den halvan. Så jag har sjukt lång sovmorgon vilket är superskönt! Jag vaknade lite efter nio och då kollade jag på ett avsnitt av Gossip Girl och sen gick jag upp och gjorde mig iordning. Nu sitter jag och kollar lite på TV och sen ska jag äta frukost/lunch.
 
Anyways, igår gjorde jag inte jättemycket. Var ute och sprang på eftermiddagen vilket var jättejobbigt haha. Jag hatar att springa och det blev inte precis bättre av att det började spöregna efter typ tio minuter. Så jag kom hem dygnsur, svettig och svintrött. Mysigt haha. Jaja, hoppas ni får en bra dag i alla fall, puss!


Blue flower



Tivoli på spetsamossen

God kväll allihopa! Idag vaknade jag vid halv elva och då gick jag upp och städade mitt rum. Drt var kläder över hela jäkla golvet så det behövdes verkligen. Efter lunch åkte jag till Kvantum och handlade godis som jag år framför lite serier.
 
Vid sex cyklade jag hem till Annie och Lois och sen gick vi ner till tivolit som är på spetsamossen denna helgen. Vi åkte dock bara en karusell och körde en runda i chokladhjulet, men det var jätteroligt! Älskar att åka karuseller mest av allt i hela världen typ haha. Efter det gick vi till Coop och handlade lite kvällsmat. Vi lagade tacos och det var så sjuk gott. Jag åt tre stycken och jag äter aldrig mer än en annars så nu är jag så jäkla mätt haha. Sen käkade vi lite glass och kollade på Friends. Vid halv elva cyklade jag hem och nu sa jag bara chilla i någon timme innan jag somnar, Kram!


Sofias födelsedag

God kväll på er! Idag hade vi bara två lektioner så det var superskönt. Efter skolan gjorde jag lunch till mig och Max och sen kollade jag på Gossip Girl. Till kvällsmat åt vi grillat för andra gången i år, älskar grillat. Jag längtar så himla mycket till sommaren just nu. Efter kvällsmaten gick vi över till våra grannar tillsammans med några andra familjer. Det var mysigt och det bidrog lite till min sommarlängtan haha. Vi brukar vara hos dom på kvällarna ganska ofta under sommaren. Idag fyller förresten Sofia 17 år! Grattis världens bästa vän jag älskar dig så himla mycket! ♥
Hittade denna gamla bilden från vår klassresa till Holmarna i femman, fyfan vad små vi var haha. Vet att kvalitén suger men tyckte bilden var lite söt ändå. 


Your wings already exist

-All you have to do is fly-


Ögonläkaren

Hej på er! Ledsen att jag inte bloggade igår men jag hade annat att göra. Vi slutade 10.40 igår vilket var superskönt. Direkt efter skolan åkte jag till sjukhuset på en ögonkontroll. För er som inte vet så har jag haft problem med att jag skelade jättemycket med mitt ena öga när jag var mindre. Jag opererades två gånger och det blev bra sen. Dock har jag på senare tid börjat skela med mitt högeröga igen så jag var och kollade det. Vi kom fram till att jag ser lite sämre med det ögat men det var inte så mycket så det blir ingen operation ännu. Men jag ska tillbaka efter sommaren igen och då får vi se. 
 
Efter det träffade jag Annie och Lois. Vi gick först lite på stan och sen hem till deras mamma och fikade. Sen spelade vi kort, pluggade, kollade på Friends och lagade mat. Sen gjorde vi hallonpaj med vaniljvisp till efterrätt vilket var supergott! Jag kom hem lite innan tio och då duschade jag och sen kollade jag på lite serier innan jag somnade. Just nu sitter jag och äter muffins som jag och Max precis bakade, och sen får vi ser vad jag hittar på. Kram!
Bjuder på två mobilbilder, den första är från igårkväll och den andra från idag i skolan. 


Första skoldagen

Nu är första skoldagen efter lovet avklarad. Det gick ungefär som väntat och det var en ganska vanlig dag. På idrotten hade vi simning, det var ganska kul när vi väl var i bassängen men allt runt omkring är jobbigt. Dessutom hade typ ingen med sig lås så det slutade med att alla tjejer i hela klassen (som var med och simmade) delade på två skåp haha. 
 
Efter skolan lämnade jag in min skoldator på lagning då skärmen gått sönder. Så nu har jag fått en lånedator som jag ska använda under tiden vilket är jätteskönt. Min gamla skärm var trasig i typ en månad men det funkade ibland så jag lär det vara så men nu gick det inte längre. Sen har jag även fått sommarjobb idag, på ett dagis så jag är superglad över det!


Pink leo and silver studs

Målade dessa naglar igår, har gjort denna designen tre gånger innan men jag gillar den verkligen! Den är dessutom väldigt ankel att göra och jag ville ha något simpelt eftersom jag inte ha målat mönster på naglarna sen innan vi åkte till Asien. Jag blev nöjd i alla fall, hoppas ni också tycker det var fint. 


Sista dagen på lovet

God kväll allihopa! Idag är det sista dagen på påsklovet vilket suger. Jag orkar inte komma tillbaka till skolan med plugg och läxor i överflöd. Nu börjar dessutom nationella proven och jag har en känsla att dessa på gymnasiet kommer vara svårare än de i nian, såklart. Vet dock inte i vilka ämnen vi har nationella i förutom svenska. Har inte så bra koll haha. 
 
Jag har i alla fall ägnat denna sista dagen åt lite allt möjligt. När jag vaknade kollade jag lite på Friends och sen målade jag mina naglar, bilder kommer upp senare ikväll. Efter det slappade jag lite och sen gick jag ut och fotade. Det var sjukt längesen jag gick på en fotorunda men nu gjorde jag äntligen det så det var nice. Sen åt jag lunch och satt ute i solen och lyssnade på poddar. Vädret idag har varit superfint, riktigt vårväder. Vid tre kollade jag, mamma och Sofie på hockey. Lakers förlorade tyvärr dock. Hoppas ni haft en bra dag och en roligt påsklov, kram! 


Grand med Annie och Lois

Hej igen! Idag vid tolv ungeför så cyklade jag hem till Annie och Lois. Vi gick först upp till Grand och shoppade lite. Jag köpte dock ingenting men hittade ett par jättesnygga jeansshorts som jag kanske köper en annan gång, vi får se. Sen tog jag en chokladfrapino på Espresso House vilket var supergott. Efter typ två timmar gick vi tillbaka till Annie och Lois. Där åt vi lunch, kollade på HIMYM och spelade lite kort. Vid fem skulle de iväg så då cyklade jag hem igen. Nu ska jag kolla lite på youtubevideos och slappa resten av dagen. Kram!


Lyckad påskaftonskväll

God morgon allihopa! Hoppas ni hade en bra påsk igår, det hade jag. Våra kompisar kom hit runt klockan sex på kvällen och ganska direkt åt vi förrätt. Det var dock ingenting jag var så värst förtjust i så jag åt bara stekta bröd, precis som resten av barnen haha. Till varmrätt åt vi kött och potatis med tillbeghör, och det var desto godare. Till efterrätt åt vi Tarte Tatin, vilket är ungefär som äppelpaj, och till det hade vi vanlijsås. Jag gillar dock inte äppel-efterrätter så jag och mest vaniljsås och godis haha.
 
Förutom att äta så satt vi mest och pratade och hade det trevligt. Jag, Kalle och Smilla spelade även monopol vilket gick åt pipsvängen för mig haha. Vi diskuterade även en väldigt eventuell men långt framtida resa också haha. De åkte hem vid ungefärhalv två och då gick jag och la mig. Det var i alla fall en superbra kväll! 


Påskafton

God morgon! Och glad påsk på er allihopa! Jag vaknade ungefär vid tio och då hittade jag som vanligt ett påskägg under min säng. Vi har haft det som tradition så länge jag kan minnas, och jag är en traditionsälskande person så jag blev jätteglad haha. Ikväll kommer familjen Ingemarsson hit på påskmiddag. Det är alltid roligt att träffa do så detta kommer bli en bra kväll! Hoppas ni får en bra påskafton, puss på er. 


Italien 2003

Bläddrade igenom några gamla fotoalbum för några dagar sen och hittade dessa bilder från när vi var i Italien. Jag och min familj åkte dit tillsammans med mormor, morfar och morbror Jens för att fira mormors 60-årsdag. Detta var ju över 11 år sedan så jag minns inte jättemycket, men jag har några minnen därifrån och jag skulle mer än gärna åka tillbaka till Italien igen, så fint ju!


Skärtorsdag

Hej på er! Idag är det ju skärtorsdag. Jag saknar när man var liten och gick påskkärring haha. Jag, Annie och Lois gick alltid tillsammans och vi gick all in varje år! Vi började helt seriöst rita påskkort i februari typ. Fett engagerade haha. Anyways, jag vaknade runt klockan tio och då städade jag mitt rum och sen åt jag frukost framför några avsnitt av GG. 
 
Vid tre kom Lois hit, vi snackade lite samt kollade på Friends. Sen klockan fyra kom Sofia hit också, vi åt mellis och snackade massor eftersom det har gått ett tag sen vi träffade Sofia senast. Sen kollade vi även på första avsnittet av GG tillsammans för jag försöker få Sofia att börja kolla på det. Vi sju åkte vi till stallet för Sofia hade ridning och jag och Lois följde med. Nu har jag fått bekräftat att jag är skiträdd för hästar och jag kommer aldrig någonsin bli en stall-tjej haha. Men det var kul i alla fall, och jag vågade faktiskt klappa hästen tillslut haha. Kram på er!
Två mobilbidler från stallet. 


Nytt inför våren

New Balance sneakers - Cenino Donna 900kr
Levis jeans - JC 1000kr
 Spetsshorts - H&M 200kr
 Vårjacka - Zara okänt pris (100 gånger snyggare i verkligheten)
 Sommarklänning - H&M 150kr
 Linne - H&M 150kr
 Facial cleanser/makeup remover - H&M 40kr (rea, ord. pris 60kr)


Spännande hockeymatch

God morgon! Igår snöade det hör i Växjö. Alltså neej ,inte snö nu detta är inte okej. Men det försvunnit nu så det är bra. Jag steg i alla fall upp typ halv elva och efetr frukost var jag ute och sprang. Jag hade dock glömt mina skor i skåpet på skolan så jag lånade mammas som var alldeles förstora så foten gled fram och tillbaka i skon, vilket resulterade i så mycket skoskav att jag knappt kan gå normalt idag haha. 
 
Efetr lunchen åkte jag, mamma, Kalle och Max till stan, Kalle och Max klippte sig och sen gick vi i lite affärer. Jag köpte skorna jag letat efter, så nöjd! Jag visar bilder någon gång i veckan tror jag. Sen efter kvällsmat åkte alla i familjen utom mamma på hockey, Lakers mot Frölunda. Det blev 1-1 efter första perioden men sen fick ingen av lagen inte in ett enda mål vilket resulterade i tre förlängningspresioder. Mär Lakers efter fem minuter in på sjätte perioden lyckades klämma in en mål och vinna matchen exploderade hela arenan! Cet var en väldigt spännande match med många målchanser för båda lagen, så det var så kul att Lakers tillsut lyckades vinna!