Bra fredag

Här har ni några snaps från min dag/kväll igår. Efter skolan åkte jag med mina kompisar till Grand för lite shopping. Jag hittade två saker som jag visar senare, eller imorgon. När vi var klara på Grand tog vi oss ner till stan för att Ida och Julia skulle klippa sig, båda två blev jättefina :) Efter det spenderade vi resten av kvällen hos Annie och Lois. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare, drinkar, hallonpaj med glass till efterrätt och sen hade vi bara en jättebra kväll! Idag är det ju valborg och det ska jag fira med ett gäng kompisar hemma hos Annie och Lois så det blir superkul. 


Mycket onyttigt

Idag hade vi som sagt nationella prov i spanska, jag var mindre förberedd än någonsin men det gick okej ändå. Hör- och läsförståelsen hade några delar som var lite svåra men skrivuppgiften kändes ganska bra. Efter provet gick jag och mina kompisar hem till Annie och Lois där vi spenderade resten av dagen. Vi köpte glass, bakade chokladbollar och bara snackade lite. Vi hade det väldigt mysigt, dock åt vi lite mycket chokladbollar (de som är på bilden är allt som blev kvar när vi ätit klart haha) så nu är jag lite för mätt haha. 


Green and purple



Grand med mamma

Idag vid sextiden åkte jag till Grand med mamma. Vi shoppade lite, jag köpte dock ingenting, och sen åt vi kvällsmat på I Love Food. Jag åt en fisksoppa som var mycket godare än vad den ser ut att vara på bilden haha. Det var lax, musslor och räkor i och det var supergott. Nu är jag hemma igen och ska snart duscha och ha ansiktsmask och sen chilla framför Gossip Girl. 


Scones

Mycket mat/mellisbilder på senaste tiden känner jag haha..
 
Idag slutade vi lite tidigare i skolan och då tog jag mig ner till stan för att lämna in mina cykel på lagning (växlarna gick sönder haha). När jag kom hem var jag jättesugen på scones så som ni ser på bilderna så bakade jag det. De kanske inte blev världens finaste men de var väldigt goda. Nu kollar jag lite på Friends och sen kanske jag ska plugga lite spanska, vi har nationella prov i det imorgon, taggar inte haha. 


Vårigt

Tre bilder från en dag för någon vecka sedan när vädret var lite bättre. Längtar så mycket till sommaren just nu. 


Favoritbröd

Idag när jag kom hem såg jag att mamma hade bakat mina favoritfrallor. Jag vet inte vad det är i riktigt men dessa är så himla goda, och man känner sig också väldigt nyttig då de är ganska mörka och har massa frön på sig haha. Till dom åt jag jordgubbar som alltid, finns inte mycket godare just nu. 
 
Om vi ska lämna mitt mellis nu då haha, i skolan hade vi biologiprov på morgonen, det gick väl ganska bra och det känns skönt att ha det ur världen. Efter skolan gymmade jag och sen har jag bara njutit av att inte plugga haha. Hoppas ni haft en bra dag, trots att det r måndag haha. 


Strawberries



Sunny grass



Fredag med kompisarna

Förlåt för utebliven uppdatering igår, men jag hade ingen id. Efter skolan tog jag hem mina kompisar till mig där vi spenderade kvällen. Vi gjorde panerad lax med pommes och rösti till kvällsmat, och sen gjorde vi lite allt möjligt roligt resten av kvällen. Efter alla gått stannade Ida kav ch sov här så det var mysigt. På morgonen degade vi mest runt och kollade på Friends innan hon tog bussn hem. Det blev i alla fall en lyckad kväll igår så jag hoppas ni också hade det bra :)


Sunny

Såhär soligt har vi det ute idag, hur härligt? Inte lika härligt när man blir bländad under lektionerna dock, men man får inte klaga på solen haha. Efter skolan hade jag utvecklingssamtal vilket gick bra, nu har jag varit hemma i nästan två timmar och håller just nu på att måla naglarna och lyssna på Håkan. Funderar på att gå ut och fota lite senare eftersom det är så sint väder :)


Gym och övningskörning

Bild från första gången jag övningskörde, har redan lagt upp den en gång men det inlägget råkade jag radera.  
 
Idag efter skolan var jag på gymmet med Annie och efter det var vi på coop lite snabbt för att köpa något att äta haha. När jag kom hem åt jag kvällsmat, pluggade biologi och sen övningskörde jag med pappa. Jag måste verkligen ta tag i min körning, fyller ju inte 18 förrän i sommar men jag vill ju ta körkortet så snabbt som möjligt och just nu är det väldigt långt bort kan jag säga hahah. Vi har i alla fall kommit hem nu och jag har inga planer för kvällen förutom att duscha. Hoppas ni haft en bra tisdag hörrni. 


Jordgubbar till mellis

Två snabba bilder på mitt väldigt goda mellis idag, jag köpte lite naturgodis efter skolan och när jag kom hem såg jag att vi hade jordgubbar. Älskar verkligen jordgubbar och det är ju även ett stort tecken på att våren är här. Över till lite mindre trevliga saker, idag på biologin dissekerade vi minkar för att kolla på de olika organen osv. Det var ganska intressant fast lite äckligt också, speciellt lukten som dessutom satt kvar hur länge som helst. Efter skolan gymmade jag med Lois och Lina och sen kom jag hem åt avnjöt det på bilderna. Nu tänkte jag duscha och sen ska jag försöka göra lite biologiplugg. 


Myskväll

Igår var jag hemma själv vilket var väldgt skönt. Jag köpte kvällsmat på Spice n' Rice som jag åt framför TV:n, och sen vid tiotiden kom Lois hit. Vi åt godis framför Friends samtidigt som vi bara satt och snackade. Väldigt mysigt var det. Idag vaknade jag vid halv elva och sen dess har jag sädat, sprungit och nu tänkte jag fixa lite saker. Hoppas ni hade en bra kväll igår. 


Beige and silver

Ber om ursäkt för mina torra och fula nagelband, vet inte varför dom alltid blir så..
 
Dessa nalar målade jag precis, tycker det blev väldigt fint faktiskt. Älskar det stilrena beige men också att det blir lite uppiffat med silvernitarna. Har på senaste tiden fallit för naturliga naglar (beige, nuderosa, mauve, vit osv) så denna designen gillar jag. Bilderna blev inte superbra men ni fattar ju grejen haha. Vad tycker ni?


Min fredag

Så här har min fredag sett ut, i matväg i alla fall haha. Efter skolan drog jag, Ida och Julia hem till Annie och Lois för att prova göra Deep Fried Ice Cream (två sista bilderna). Det tog ganska lång tid då de behöver frysas minst en timme i tre omgångar, så under tiden hann vi med lite annat också. Bland annat äta middag som Annie och Lois pappa lagat (tre första bilderna alltså), så det var jättesnällt och väldigt gott också :) Efter middagen gjorde vi klart glassen och resultatet blev ändå över förväntan på själva tekniken, sen är det ju egentligen bara glass med ett frityrlager så det är ju ingen speciell smak direkt, men det var gott och väldigt roligt att prova. Jag kom hem för en stund sen så det blev en ganska tidig men väldigt mysig kväll. 


Pasta med curryräkor

Detta lagade jag och Lois till kvällsmat igår (sorry för mobilbilder btw), det är pasta med en tomat, curry och räksås. Det var superenkelt att laga och blev väldigt gott! Jag har de senaste månaderna börjat tycka väldigt mycket om pastarätter och räkor har jag alltid älskat så detta var en rätt i min smak :) Här hittar ni receptet om ni vill prova. 


Dagens

Jacka- Åhléns // Jeans - Levi's // Skor - Adidas // Tröja (som lnappt syns) - Odd  Molly // Klocka - Marc By Marc Jacobs // Väska - Michael Kors
 
Två halvdåliga blder från dagens outfit, vill ni att jag ska börja visa outfits lite oftare? Kanske lite snyggare bilder då i så fall haha. Anyways, idag vid ettiden cyklade jag hem till Annie och Lois. Jag och Lois var som sagt på Grand och efter det var vi bara hemma hos dom. Vi gjorde god kvällsmat (tänkte visa några bilder imorgon kanske), snackade, kollade på Friends och annat mysigt. Nu är jag hemma igen och kollar på hockeyn, heja Lakers!
 


Morning

God morgon allihopa. Idag har jag studiedag vilket är så jäkla skönt. Jag vaknade för en timme sen och har precis varit ute och sprungit en runda. Nu ska jag duscha och sen äta frukost framför Gossip Girl, älskar ledighet haha. Dagens planer är att åka till Grand med Lois (och kanske någon mer) och sen hitta på något kul efter det. Hoppas ni får en bra dag även om ni inte är lediga, kram <3


Våren kommer

Idag har det varit riktigt vårigt väder ute, och vad passar då bättre än bilder på små videung haha. Utöver det fina vädret har det varit en ganska vanlig måndag, jag gymmade efter skolan som vanligt och när jag cyklade hem var det för varmt att ha vårjacka på sig. Ni förstår inte min lycka haha. Hoppas verkligen att våren verkligen kommit nu och att det inte slår om till oktober-väder om två dagar.. 
 
Btw kollar någon på hockeyn just nu, Lakers-Skellefteå. Lakers lyckades i vilket fall som helst slå in 3-3 tid 19.59 i tredje perioden och kan alltså vända detta. Detta är det sjukaste dom hade åkt ur SM det målet med 1 SEKUNDS marginal!!! (är exited af just nu okej haha). Hoppas bara de klarar förlängningen nu. 


4 snaps

4 snapshots från idag som pretty much beskriver hur min dag sett ut. Började med en löprunda på morgonen, duschade, åt frukost och sen satte jag mig lite vid datorn. Har börjat kolla om Gossip Girl igen för det är så bra haha. Har även hunnit med att städa mitt rum lute samt måla naglarna. En lugn dag med andra ord, det är ju trots allt söndag. 


Bilder från Rom #2



Emporia + Rom shopping

Adidas Originals superstar - Foot Locker 604kr
Klänning (sååå mycket finare i verkligeheten) - Tebe 186kr
Jeansshorts - Hollister 398kr
 Mjukisbyxor - Hollister 257kr (rea)
 Mask of Magnaminty ansiktsmask - Lush 74kr
 Topp - H&M 99kr
Vanilla Lace body mist - Victoria's Secret 126kr // Batiste Dry Shampoo - H&M 49kr


Grillkväll

Igår eftermiddag mötte jag upp lite kompisar hemma hos Annie och Lois, vi köpte först massa mat och annat för att sedan äta grillat till middag. Även om vi inte lyckades timea allt så det blev klart samtidigt då blev det väldugt gott ändå. Efter maten såg vi den sista Hunger Games filmen och sedan spenderade vi resten av kvällen hemma hos dom. Vi hade jätteroligt verkligen så det var en lyckad kväll! 


Morgonrunda

Idag hade vi sovmorgon till 9.35, jag gick dock upp lite tidigare för att dra ut och springa. Brukar aldrig göra det på morgonen och det var inte direkt skönt haha, men det kändes bra efteråt. Efter skolan gymmade jag med Lina och sen kom jag hem och har bara tagit det lugnt sen dess. Har inte så mycket mer planer för idag, kanske städar mitt rum och målar naglarna men vi får se. Kram <3


Din tid kommer

gör nåt jag aldrig klarat
stig till toppen av världen
där änglar leker
res dig efter varje smäll
du har en ängel på din axel
din tid kommer
din tid kommer


Fish n' Chips

Idag efter skolan följde jag med Lois hem. Vi dekorerade först en tårta, åt mellis, kollade på Friends samt pluggade lite. Senare kom även Ida och då bakade vi slutty brownies. Vi smakade inte då de blev klara ganska sent men vi har gjort dom förut och det är såå gott. Till kvällsmat gjorde vi (mest Lois haha) panerad lax med pommes och gurka som ni ser på bilderna, även detta blev väldigt gott, älskar lax. 


Bilder från Rom #1



Back to reality

Idag var det första skoldagen för mig efter lovet, det kändes okej ändå och det var roligt att träffa kompisarna igen. Efter skolan gymmade jag och Annie och jag kom hem för ungefär en timme sen. Efter jag skrivit detta inlägget ska jag duscha och sen ska jag bara slappa resten av dagen. Tänkte se det senaste avsnittet av Grey's Anatomy som släpptes i torsdags, jag var ju på väg till Rom då och har därför inte hunnit se det ännu. Ska även försöka redigera lite bilder från Rom och lägga upp här senare, kram på er.


Fontana di Trevi



Hemma från Rom

Nu är vi hemma från Rom igen, vi kom runt fem på eftermiddagen så vi har varit här ett tag. Om jag ska vara ärlig så känns det inte alls kul att vara tillbaka, som vanligt. Imorgon är det dags för skolan igen och jag orkar inteee, jag vill bara stanna i Rom och fortsätta leva life. I alla fal, sen vi kom hem har jag packat upp, städat rummet, slappat och nu tänkte jag ta en dusch och lägga en ansiktsmask så att jag blir fräsch till skolan imorgon. Det ska bli väldigt roligt att träffa mina vänner igen, så det är ju en rolig sak med att vara hemma :)


Colosseum



Rom derby

Idag på förmiddagen var vi på en Da Vinchi utställning men rekonstruktioner av några av hans uppfinningar. Jag brukar inte gilla sånt men detta ganska kul faktiskt. Sen gick vi och tog drinkar i solen, det har varit ännu varmare idag och man har kunnat gå runt i sommarkläder, såå härligt! Efter lunchen var det dags att gå på fotboll, vi såg Roma-Lazio (alltså Rom derby) och det var jättekul. Tyvärr var det inte fullsatt (arenan tog 90k så det var kanske förståligt), men det var ett jäkla drag i supportrarna som var där så det var kul att se. Matchen slutade 4-1 till Roma om ni ville veta det haha. Sen åt vi kvällsmat och nu är vi tillbaka på rummet efter massa strul med vårt boende, orkar inte ens gå in på det haha. Imorgon lämnar vi Rom vilket suger, jag skulle mer än gärna stannat kvar här. 


Sightseeing och annat

Lite blandade bilder från idag, först från sightseeingen och sen från shoppingen. 
 
Idag har vi varit på sightseeing och det känns som att vi varit överallt i hela Rom haha. Nejmen vi har gått och sett väldigt mycket vilket har varit kul. Vi hade vår guide även idag och hon tog oss till massa olika sevärdheter som ni ser på bilderna. Utöver det gick vi självklart till Colosseum (och Fontana di Trevi) men jag tog så många bilder där att jag tänkte lägga upp dom i egna inlägg.
 
Efter sightseeingen shoppade vi lite igen, jag hittade dock inget speciellt idag men det var mysigt ändå. Det har varit sjukkt varmt idag, 24 grader och sol så jag svettades ihjäl i mina jeans haha. Men man ska inte klaga, älskar att vi får lite sommarväder.  Nu är vi precis hemkomna från en jättegod restaurang och efter bloggat klart tänkte jag duscha och fixa mig inför kvällen, kram. 


Toppen av St. Petriskyrkan



Vatikanstaten

Här ser ni en massa bilder från Vatikanstaten (och lite annat) som vi besökte idag. Vi hade hyrt en egen svensk guide vilket var bra, det gjorde det hela lite mer intressant även om jag inte lyssnade supernoga på exakt allt haha. Vi gick även upp högst upp i Petriskyrkan vilket var häftigt, bilder från det tänkte jag lägga upp i ett egent inlägg.
 
Efter vi varit på hotellet och fixat oss lite tog vi oss som sagt till stan för att shoppa lite och bara titta runt. Jag hittade två saker som jag är supernöjd med. Sen tog vi även en fika på ett mysigt ställe, vi skulle bara ta några drinkar men det var Happy Hour så vi fick in hur mycket olika mackor, nötter, glass osv som helst helt gratis haha. Efter ytterligare shopping åt vi kvällsmat på en mysig italiensk restaurang och nu är vi hemma igen. Hoppas ni haft en bra dag hörrni, kram. 


Lunch på Arlù Ristorante

Idag har vi tillbringat förmiddagen i Vatikanstaten, det var ganska intressant faktiskt och jag tänkte lägga upp massa bilder från det ikväll när jag har lite mer tid. Men i alla fall, efter de åt vi lunch på ett ställe som hette Arlù som var supergott. Jag åt Pasta Carbonara som var väldigt god, och det jag smakade av andra var också gott så vi gick därifrån nöjda och belåtna. Nu är vi bara hemma och vänder och sen ska vi ta oss in till stan för lite eventuell shopping, kram så hörs vi ikväll.