Framme i Rom

Nu har vi äntligen kommit fram till Rom. Vi kom hit vid halv fem ungefär och efter en massa virrande hit och dit hittade vi till lägenheten vi bor i. Efter lite uppfräschning gick vi ut och åt på en italiensk restaurang, jag åt skaldjursrisotto som var väldigt god. Vi gick även runt lite i stan, åt glass och annat mysigt. Nu är vi tillbaka i lägenheten och ska snart sova för imorgon ska vi upp tidigt och turista haha. Kram på er. 


Hejdå Sverige




Bra dag i Malmö

Har haft en sååå bra dag i Malmö med mina kompisar! Vi kom fram till Emporia vid lite efter elva och då började vi shoppa direkt. Jag hittade en del saker som jag är supernöjd med. Vid halv sju lämnade vi Emporia för att äta middag på Pinchos. Ingen av oss hade ätit där innan och det var över min förväntan, både maten och allt annat var superbra så vi fick en grym kväll verkligen! På tåget hem fick vi en hel vagn själva den sista halvtimmen vilket var väldigt roligt och det spårade lite haha. Ni ser ett litet, litet urval av alla bilder från idag ovanför, tog väldigt många fler hehe. Jag kom precis hem i alla fall och ska snart sova för imorgon (eller egentligen idag eftersom klockan slagit över midnatt för ett tag sen) bär det av till Rom, så taggad!!!


På tåget



God morgon! Idag vaknade jag vid sju för att min familj skulle fira Kalle på morgonen. Han fyller nämligen 12 år idag, grattis lillebror ily ♥️ Sen mötte jag upp mina kompisar och nu sitter vi på tåget till Malmö. Vi kommer fram vid elva ungefär och då blir det massa shopping på Emporia! 


Gym och stan

Idag på morgonen mötte jag upp Lois och Lina för att gymma tillsammans. När vi var klara med det var vi en runda på stan. Jag köpte en ny vårjacka och sen fikade vi på Espresso House. När jag kom hem tog jag det lite lugnt först och sen städade jag och fixade lite. Jag har en del att göra idag, imorgon ska jag och mina kompisar till Malmö vilket ska bli superkul! Sen på torsdag bär det av till Rom, så därför måste jag packa och allt sånt inför det idag eftersom jag är borta hela dagen imorgon. Det kommer i alla fall bli en grym dag i Malmö!


Släktmiddag

Ikväll hade vi lite släktmiddag för att fira mamma, max och Jens som fyllt år samt Kalle som fyller på onsdag. Mycket födelsedagar nu på våren haha. Vi åt i alla fall middag och ni ser förätten och efterrätten på bilderna. Till varmrätt åt vi lax med goda tillbehör men fick inte till någon bra bild på det. Tårtan har jag gjort (vi fick den igår hos våra kompisar så jag tog receptet av dom) och det är en choklad- och mandelmassebotten med daimglass liknande fyllning och ett täcke med lemoncurd överst. Den blev väldigt god och påskig med den gula ytan och dekorationerna. En mysig kväll blev det i alla fall :)


Hockey och middag

Igår vid fyra var det ännu en hockeymatch för Lakers mot Linköping. För er som hänger med i hockeyvärlden så var detta den sjätte kvartsfinalen och Lakers hade chans att ta sig till semifinal om de vann denna matchen. Vilket de ocksp gjorde!!! Matchen slutade 2-1 till Lakers i förlängning efter en snygg upphämtning från 0-1 och en mycket spännande match! Efter hockeyn åt vi påskmiddag hemma hos våra familjekompisar och firade Lakers seger, så det var kul. Hejaheja Lakers!


Påskafton

Dessa tre bilderna kommer från lunchen, vi åt lite klassiskt påskbord och det var väldigt gott. 
Senare var det dags för middag och Annie hade lagat lammfilé med ungsbakad potatis, rödvinsås och lite annat. Så gott verkligen!
Efterätten stog jag och Lois för och det blev en tårta med hallonfyllning och lenomvurd med en maräng-kräm på utsidan. Jättegod även denna, och supergullig med påskdekorationerna. 
 
Igår var det ju påskafton och som jag nämnde spenderade jag kvällen med mina kompisar. Jag mötte dock upp Annie och Lois redan vid två för att förbereda tårtan. Senare kom även Ida och då spenderade vi resten av kvällen tillsammans. Vi gjorde lite blandade roliga saker och åt massa mat (som ni ser) tills vi hamnade i världens matkoma men det var det värt haha. Jag hade en jättelyckad påsk-kväll i alla fall, hoppas ni också hade det. 


Våffeldagen

Igår var det ju våffeldagen så vid två mötte jag upp mina kompisar hemma hos Lina för att äta våfflor tillsammans. Jag älskar våfflor så det var väldigt gott. Sen spenderade vi resten av kvällen hos Lina och åt bland annat kycklingtacos med alldeles för mycket krydda så det var hur starkt som helst haha, men det var gott ändå. Jag hade en jättebra kväll i alla fall och hoppas ni också hade det :)


Happy Easter

Glad påsk allihopa! Jag vaknade för ungefär en timme sen och hittade ett jättefint silverpåskägg under min säng fyllt med godis. Så gott haha. Just nu sitter jag och kollar på Friends och äter frukost, snart tänkte jag börja göra mig i ordning för dagen. Ikväll ska jag träffa mina kompisar och fira lite påsk tillsammans så det bli jättekul!


Gårdagens middag

Här ser ni bilder på gårdagens födelsedagsmiddag för att fira mamma. Det är lammfilé med stompad potatis, vitlökssås samt ungbakade tomater och portabello-svamp. Jag åt dock av varken svampen eller tomaten (tallriken på bilden är mammas för den såg roligare ut än min haha) med resten var supergott! 


Rom 2016

Som jag nämnde tidigare har jag lite planer inför detta lov, och det är inget mindre än en resa till Rom! Vi ska åka min familj tillsammans med Ingemarssons (barndoms-familjevänner) på torsdag och jag är så taggad. Det är alltid kul att resa med dom och jag ser så mycket fram emot att komma iväg lite. Har varit i Rom innan men då var jag knappt ett år så det kommer jag inte ihåg haha. Jag är i alla fall säker på att detta kommer bli en grym resa med massa sevärdheter, god mat, kul sällskap och förhoppningvis lite shopping också heheh. En vecka kvar idag, wiee!


Påsklov

Idag fick vi påsklov!!!! Det känns dock inte som det och jag går hela tiden runt och tänker att det är skola som vanligt imorgon. Men det är i alla fall hur skönt som helst och jag har inget plugg heller som behöver göras under lovet. Jag har faktiskt lite roliga planer inför detta lov, speciellt sista halvan och det tänkte jag berätta mer om ikväll.
 
I alla fall, efter skolan gymmade jag och Annie och sen mötte vi upp Lois för att gå på stan en stund och efter det slappade vi bara lite hemma hos dom. Sedan åkte jag hem för att äta mammas födelsedagsmiddag med familjen samt fira henne lite. Maten var jättegod och jag tänkte lägga upp bilder imorgon. Hoppas ni haft en bra start på lovet finisar (om alla nu har påsklov samtidigt?). Kram!


Födelsedagstårta

Tre bilder på tårtan vi firade med idag, bilderna blev kanske inte så roliga men det var väldigt god ändå. 
 
Idag är det ju mammas födelsedag så på kvällen firade vi henne lite. Dock har alla varit ganska upptagna med annat idag så det blir lite mer firande med middag, presenter osv imorgon. Men en tårta måste man ju ha så jag fixade ihop denna tidigare idag. Det är en kladdkaka med salted-caramel grädde och sedan garnerad med chokladsås, nötter och hackad choklad. Enkel men god :)


Mamma♥

Idag fyller min mamma år, grattis världens bästa mamma jag älskar dig ♥ 


Gym med kompisar

 Tre av låtarna vi spelade på gymmet idag, älskar Peg Parneviks nya låt, så bra. 
 
Usch förlåt hörrni,  nu har det gått alldeles för lång tid sen jag bloggade senast. Idag hade vi en lång håltimme efter första lektionen (som även involverade två brandlarm haha) så jag och mina kompisar bestämde oss för att gymma då. Det var faktiskt jättekul då vi var helt själva större delen av tiden. Vi vi dunkade musik på högsta volym under tiden och när alla var klara blev det även lite dans hahah. Efter skolan var vi hemma hos Annie och Lois och bakade lite. Vi gjorde lime- och vitchokladfudge som blev väldigt god. Nu har jag kommit hem och sitter och kollar på Parneviks, älskar det haha. Kram på er. 


Middag på Massimo

Igår efter hockeyn var jag och mina familj på Massimo och åt kvällsmat. Det är en ganska nyöppnad italiensk restaurang och allting var supergott! Nedanför ser ni vad jag åt, och jag vet att bilderna inte är jättebra men jag var tvungen att fota med kamerans inbyggda blixt då jag inte hade med mig min externa och det var ganska mörkt i restaurangen (speciellt med tanke på Earth Hour). 
Till förätt åt jag stekta rödräkor med vitlök och stekt bröd till. Jag älskar räkor och dessa var supergoda verkligen!
Till varmrätt år jag pasta con filetto di manzo, alltså oxfilépasta. Till den var det parmensansås, svamp och tomater. Även detta var himla gott, pastan var perfekt och oxfilén var jättefint lagad. Jag har på sista tiden börjat älska pastarätter och denna levde upp till mina förväntningar, riktigt god!
Middagen avslutades med dessert, jag tog en lemoncurd med choklaglass, maränger och kaksmulor. Precis som allt annat var även denna jättegod! Sammanfattningsvis så var detta en riktigt lyckad middag och jag är väldigt nöjd med alla min val av rätter :)


Lakersmatch

Idag spelade Växjö Lakers sin första slutspelsmatch hemma, så pappa hade köpt biljetter till familjen för att se den. Det är ju alltid lite extra roligt att se just den första matchen eftersom alla är så taggade då. Tyvärr så förlorade Lakers med 2-3 efter en spännande match, så det var ju inte så kul. Dessutom förlorade dom ju i torsdags också så vi får se hur det går nu. Men trots förlusten så var det ändå roligt att gå på matchen! 


Tacofredag

Igår efter skolan drog jag och mina kompisar hem till Ida, därför blev det ingen uppdatering igår. Först gav vi Ida vår födelsedagspresent, en resa till Malmö tillsammans där vi ska hitta på något kul (vi har inte bestämt exakt vad ännu). Till middag gjorde vi tacos som vanligt haha. Känns som att vi alltid äter tacos tillsammans, men det är ju så himla gott. Igår var inget undantag, dock var jag i matkoma i timmar efter för vi gjorde sjukt mycket haha. Kvällen fortsatte i alla fall hemma hos Ida och vi hade jätteroligt, en lyckad fredagskväll helt enkelt :)


Samhällsredovisning

Idag hade vi sovmorgon vilket var skönt, dock gick allt åt helvete för mig imorse så jag blev ganska stressad i alla fall, men men. Vi hade vår samhällsredovisning idag och det gick ändå ganska bra tycker jag, jag hade en bra grupp och alla hade gjort det dom skulle så det känns skönt att det är gjort. Efter skolan gymmade jag och Lina, och nu har jag kommit hem, duschat och städat mitt rum. Mormor och morfar (och Rambo) är här ikväll så det är mysigt. Vi ska snart äta lasange vilket ska bli såå gott för jag ät jättehungrig. 


Zack's och Earth Week

Min dag idag började med ett besök hos ögonläkaren igen. Har ju berättat om min skelning innan så det var det vi kollade på, och läkaren ska skicka en remiss och sen får vi ser om det blir operation eller inte. I alla fall, i skolan hade jag inga lektioner utan vi var på två föreläsningar istället. Vi har något som heter Earth Week på skolan som handlar om miljön och så, så det var också det föreläsningarna handlade om. Jag är inte speciellt intresserad av ämnet men det var okej ändå. Mellan föreläsningarna hade vi ganska lång lunch så jag och mina kompisar åt lunch på Zack's vilket var supergott! 


Vårkänslor

Bild från förra våren, såhär ser det ju inte ut ännu men våren närmar sig med små steg.
 
Idag har det varit riktigt vårväder ute! Över 10 grader och strålande sol, jag är trött på vintern nu och vill bara ha vååår. Vill även köpa massa nya våriga klädesplagg, skor osv men måste samtidigt spara pengar till lite olika saker. Men ett par nya vårskor ska jag försöka införskaffa mig någon gång innan lovet i alla fall. Har även hittat en snygg jacka som jag är väldigt sugen på, men vi får se hur det blir med det. Hoppas ni också haft lite vårväder ute idag! 
 


Idas födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag för Ida fyller 18 år, världens största grattis!!! ♥
 
Idag hade vi sovmorgon till halv tio vilket var väldigt skönt. Efter det åt vi tårta för att fira Ida lite, men det riktiga firandet blir en annan gång eftersom det är måndag idag. När vi slutat var jag på stan och fixade lite saker och sen åkte jag hem och käkade mellis. Jag har även pluggat det sista inför svenskaprovet imorgon och nu få vi bara hoppas att det går bra, det är om litteraturhistoria vilket är ungefär det tråkigaste som finns haha. 


Slapp söndag

Idag har varit en ganska lugn dag, som söndagar brukar vara. Jag städade mitt rum på morgonen, sen åt jag frukost och pluggade lite svenska. På eftermiddagen kom min ena kusin och hans tjej hit en liten stund så det kul. Förutom det har jag fixat mina naglar, slappat framför datorn och lite annat. Vid åtta kollade jag och familjen på Mästarnas Mästare och åt glass, mysigt. Nu tänkte jag duscha och sen sätta på någon serie innan jag går och lägger mig. Har även sovmorgon imorgon vilket jag precis kom på, wiiee. 


Årets första grillning

Såhär såg min middag ut igår kväll. Jag mötte upp mina kompisar hemma hos Annie och Lois vid fem, och efter vi handlat all mat ställde vi oss ute och grillade till hög musik utanför deras lägenhet. Det var väldigt kallt och kolsvart ute så vi fick stå och lysa med mobilerna, men det funkade bra ändå och maten blev väldigt god. Det bliev ju årets första grillning för oss alla (tror jag) så nu hoppas jag att våren kommer snart. Sen spenderade vi i alla fall resten av kvällen och en del av natten tillsammans och hade en jättebra kväll helt enkelt.


Lördag morgon

God morgon på er, och ja när det är helg är det morgon fast att klockan är över ett haha. I alla fall, igår spenderade jag ju som sgat kvällen med Lois hemma hos mig. vi gjorde våra French Toast Rolls och dom blev såå goda! Vi gjorde en matigare med skagenröra i, en med nutella och hallon och en med kanel och socker. Min favorit var lätt den med nutella och hallon, men alla var supegoda. Kvällen idag kommer spenderas med massa kompisar hemma hos Annie och Lois så det ska bli jätteroligt! Hoppas ni hade en bra kväll igår, kram.
Bilder från igår, dröööm. Ser ni btw hur många kanter det blev över från alla bröd hahah..


French Toast Rolls

Ni har säker sett dessa små efterrätter överallt på internet. Man tar bara ett toastbröd och plattar ut och sen fyller med vad man vill, rullar ihop och steker. Det ser ju såå gott ut! Lois är här just nu så vi tänkte prova det ikväll, vi har köpt lite olika tillbehör och tänkte göra tre olika sorter. Så jag hoppas och tror att det kommer bli jättegott. 


Sovmorgon och teater

Idag hade vi sovmorgon och sedan bara en lektion innan vi drog oss iväg för att se på teater resten av skoldagen. Pjäsen hette Brott och Straff och den var okej, dock är jag inget fan av teater generellt men det var bättre än lektioner i alla fall haha. Efter skolan var jag och gymmade och nu har jag ganska precis kommit hem. Planerna för dagen är att plugga lite svenska, kanske fixa naglarna och sen bara ta det lugnt. 


9 mars

Onsdag idag, vilket betyder att vi slutar redan klockan ett vilket är så skönt. Efter skolan var jag med mina kompisar på stan en stund, jag köpte dock ingenting men det var mysigt ändå. När jag kom hem åt jag mellis, städade mitt rum, pluggade lite svenska, slappade och sen åt jag kvällsmat. Just nu kollar jag på Big Bang Theory och sen tänkte jag duscha och sova, hoppas ni haft en bra dag. Kram på er. 


Photoshop Elements 14

I och med att jag har en ny dator så var jag även tvungen att byta redigeringsprogram då mitt gamla (Photoshop Elements 10) inte fungerade til Mac. Så jag och pappa köpte istället Elements 14 och det kom häromdagen. Det är ju ganska likt Elements 10 förutom en annan design och lite annorlunda funktioner, men allt det jag använder är i princip samma sak. Jag är i alla fall väldigt nöjd hittils, även om jag är lite ovan haha. 


Min klädstil

Jag är just nu inne i en period då jag verkligen vill ändra på min klädstil. Jag vill bara byta ut typ 90% av allt jag äger mot fina blusar och klänningar, stilrena tröjor, snygga jackor, fina stövlar och massa accesoarer. Försökte illustrera det i collaget ovan, och nej allt behöver inte vara så svart-vitt-grått men ganska classy vill jag ha det. För att sammanfatta till en liten röd tråd vill jag helt enkelt ha en mer uppklädd och finare stil, jag jobbar på det men är inte där ännu. 


Psykologiplugg

God morgon, jag sitter just nu i skolan och har en liten rast innan spanskan börjar. Igår efter skolan gymmaed jag och Annie, och sen gick vi hem till Annie och Lois för att plugga inför psykologiprovet vi har i eftermiddag. Vi brukar inför flera prov alltid plugga tillsammans dagen innan ett prov som lite repetition. Jag är lite nervös inför provet faktiskt, känns som att jag kan lite för lite saker, men det ska nog gå bra haha. Förutom att plugga kollade vi lite på Friends, åt korv med bröd (haha) och lite annat kul. Jag och mina kompisar bokade även en resa tillsammans i sommar, ni får veta mer när det börjar närma sig men det kommer bli såå kul!  
På tal om resa så får ni en bild från Frakrike, i brist på annat. 


Amerikanska pannkakor

Idag efter första lektionen (kemiprov) hade vi en jättelång håltimme. Så jag valde att åka hem och äta lunch hemma samt kolla lite på Friends. Jag gjorde i alla fall amerikanska pannkakor med hallon och grädde som ni ser på bilderna. Det var såå gott verkligen, betydligt bättre än skolmaten haha. 


Lugn söndag

Idag vaknade jag lite innan elva och efter en liten städning på rummet satte jag mig och pluggade lite inför kemiprovet imorgon. Efter det åt jag frukost och sen slappade jag lite, denna dagen har varit väldigt lugn förutom plugget. Jag har ätit tacos, bytt bakgrund på bloggen (ville inte ha snöflingor längre nu när det är mars), fixat lite, pluggat och nyss kollade jag och min familj på Mästarnas Mästare, är väl inte jätteinsatt men det är mysigt. Imorgon är det måndag igen och en ny ckolvecka drar igång, men vi kämpar på hörrni. 
Idag har det även kommit endel snö vilket jag inte riktigt tycker om, det är ju som sagt mars nu och jag vill at våren ska komma. Men det gör ju sig på bild i alla fall. 


Candy Rose

På senaste tiden har jag verkligen fastnat för mauve-färgade och nartuliga nagellack. Har haft lite svårt att hitta den färgen jag vill ha men idag hittade jag detta från Max Factor i färgen Candy Rose. Det är ganska mycket kallare och mindre rosa i verkligheten än vad det ser ut som på bilderna, det var lite svårt att fånga den exakta färgen på bild. Förutom att lacket var lite tunnt, det krävdes tre lager för att det skulle bli heltäckande, så är jag jättenöjd. 


Ny dator

Fredag idag hörrni, hur skönt? Jag måste dock plugga en del i helgen för vi har biologprov på måndag och psykologiprov på tisdag, så det är ju mindre kul. Något betydligt roligare är dock att jag har fått en ny dator! Eller egentligen är den inte helt min egen, utan pappas macbook pro. Han har köpt en ny iPad och därför inte kommer använda macbooken mycket alls så därför kan jag använda den. Det är såå skönt att slippa den sega skoldatorn som jag fått mer och mer damp på de senaste månaderna haha. I alla fall, nu tänkte jag ta och kolla på det senaste avsnittet av Grey's Anatomy och äta lite naturgodis som jag köpte idag efter skolan, mums.


Fotboll i skolan

Idag efter skolan var jag först och gymmade, och efter det kollade jag och mina kompisar på när några i klassen hade fotbollsmatch mot några lärare. Det var roligt, dock blev vi slaktade och jag tror lärarna vann med över 15 mål haha.. Sen jag kom hem har jag fixat lite saker, ätit, pluggat psykologi och nu tänkte jag bara ta det lugnt (och läsa lite biologi) resten av kvällen. Imorgon är det fredag vilket ska bli superskönt, kram. 


Private Practice

Som ni vet så har jag i flera inlägg nämnt att jag kollat på en serie som heter Private Practice. Jag såg klart den innan sportlovet och den var så himla bra! Om ni letar efter en ny serie att börja kolal på så tipsar jag verkligen om denna, 10/10.


Kompisar och plugg

Igår blev det ingen uppdatering för jag hade ingen tid. Direkt efter skolan gymmade jag och sen åkte jag och mina kompisar hem till Annie och Lois där vi spenderade resten av dagen och kvällen. Vi bakade macarons som faktiskt blev väldigt bra. Sen satt vi bara och snackade, åt laxburgare med mango- och avocadosallad (tror jag, det var gott i alla fall) som Annie lagat och lite annat mysigt.
 
Jag kom hem lite efter tio och försökte plugga lite historia. Vi hade skrivning i det idag, och trots att jag inte pluggade kändes det ändå okej. Igår hade vi ju matteprovet och det kändes också okej så nu är alla prov för denna veckan gjorda. Dock har vi prov på måndag och tisdag nästa vecka så jag har börjat plugga lite smått inför dom också, tjoho älskar skolan(:
Försökte ta en fin bild på middagen igår, gick ju sådär haha </3