Rough night

Igår var jag ju som sagt på bio med Elli, vi såg Rough Night och den var bra tycker jag. Det r en komedifilm och ni kan ju se trailern om ni är nyfikna, jag kan rekommendera den i alla fall. Innan filmen käkade vi på stan och när den var slut åkte vi hem till mig och spenderade kvällen här. Det var jättemysigt och sen sov hon här. Idag sov vi (jag) väldigt länge och efetr vi gjort oss i ordning och så kollade vi lite på Friends innan hon åkte hem igen. Två bra dagar var det i alla fall. 


28 juni

Hej hörrni, idag jobbade jag två timmar på morgonen (från 7.30-9.30) och sen åkte jag hem och sov i en timme typ haha. Efter det har jag städat mitt rum lite och nu har jag precis ätit lunch. Snart kommer Elli hit och då ska vi väl bara chilla typ och sen ska vi på bio ikväll. Vi ska se Rough Night så jag hoppas den är bra :) Sen sover hon här så det blir en jättemysig kväll. 


Midsommar

Här är tre bilder från min midsommar, har inga fler tyvärr. Jag åkte i alla fall hem till Elli vid fyratiden och då fixade vi oss lite, åt kvällsmat och började förfesta lite. Senare på kvällen drog vi som sagt till en fest i Lessebo, det spöregnade på vägen dit så vi kom dit helt blöta och alla mina lockar var borta. Men förutom det hade jag en jätterolig kväll! Kände inte en enda människa tror jag förutom Elli, men det var roligt och är ju kul med lite nytt folk :) Jag sov hos Elli sen och innan vi somnade åt vi lite av det som blev över sen kvällsmaten vilket var ett väldigt bra beslut. Så jag hade en lyckad midsommar, hoppas ni också hade det. 


Glad midsommar

Två arkivbilder från förrförra och förra midsommaren. 
 
Glad midsommar allihopa! Och återigen förlåt för dålig uppdatering, tyvärr tror jag inte den kommer bli så jättemycket bättre för jag gör massa saker just nu. Jag har börjat sommarjobba och när jag inte gör det träffar jag mina kompisar. Men jaja, i alla fall idag är det midsommarafton och mina planer är att träffa Elli, äta tillsammans och så och sen ska vi dra på en fest i Lessebo. Så jag hoppas och tror att det bli en rolig kväll :) 


Avslutning och slutfest

I fredags var det lite skolavslutning i domkyrkan och sen med klassen på skolan, en sista gång. Premier/stipendendier delades ut (jag fick faktiskt fyra stycken, i samhäll, svenska, filosofi och psykologi), vi fick våra betyg, det bjöds på fika, lärarna höll tal och vi gav våra mentorer presenter som tack för dessa tre åren. Våra tre år på Katedral är nu slut, och vilken fantastisk tid vi haft ändå.
På kvällen slutfest för alla studenter i Växjö. Vi förfestade med klassen hos Elias, sista förfesten med klassen. Så sorligt egentligen när man tänker på det. Sen gick vi till Grace som vanligt. Hade en jätterolig kväll även denna gången, ett bra avslut på en av de roligaste veckorna i hela mitt liv!


För jag har tagit studenten

Jag är tillbaka!! Studentveckan har passerat och det har varit bland den mest fullspäckade veckan, men så himla, himla roligt. Jag ber om ursäkt för uppdateringen, men på grund av dels min egent student men också andras mottagningar och så vidare har bloggen blivit bortprioriterad. Men här kommer i alla fall en summering av min student, som ägde rum i torsdags. Ska även skriva om gårdagen som bestod av skolavslutning och slutfest, men det kommer imorgon. 
På torsdagen började med champangefrukost klockan nio hos Alexander. Förutom att äta och dricka delade vi även ut "klassens" vilket jag och Elli tog hand om (förutom våra egna). Jag blev "klassens sweetheart" som ni ser. Sen skrev vi i varandras mössor (tips: välj en ljus färg i mössan även om du inte tycker det är det snyggaste haha), tog lite bilder och så vidare. 
Sen gick vi till skolan för fotografering och där efter hade vi en ganska lång paus så vi gick allihopa till Linnéparken och hängde där vilket var väldigt roligt faktiskt. 
Sen var det lunch i skolan, har inga bilder från det tyvärr, och efter det sprang vi ut!! Sjukaste känslan någonsin. Även här är det lite dåligt med bilder, men jag är i vilket fall så himla glad och tacksam över alla som kom dit!
Efter det var det dags för flak. Detta var verkligen över min förväntan och jag hade så himla roligt! Skrek tills rösten försvann (som tur var återvände den fort haha) och då fick visselpipan ta över. När flaket var slut fick jag sjukts hem i den fulaste men roligaste och coolaste sjutsen haha (ni ser ju lite på sista bilden, och själva fordonet var en fyrhjuling vilket inte riktigt syns kanske). Så nöjd :)
Sen kom jag till mottagningen där väldigt många redan var, och efter hand trillade det in fler och fler. Återigen, tack så mycket till alla som kom och firade mig! Hade så himla mysigt och roligt. 
 Vid 10 ungefär kom några i klassen hem till mig och så förfestade vi tillsammans inann vi gick till Grace för utgång. Hade en så rolig kväll och en jättebra avslutning på dagen! Har bara denna enda bilden fån det dock tyvärr. 
 
Jag kan verkligen inte förstå att jag har tagit studenten, tror inte det kommer sjunka in förrän till hösten ungefär, när alla andra går tillbaka till skolan men inte vi. Men i alla fall så vill jag bara säga tack till ALLA som varit så engagerade i min student, alla som hjälpt till att fixa, till alla som kom på min mottagning, för alla presenter, min bästa familj och alla mina fina vänner. Speciellt till mamma och pappa, tack för att ni gav mig den bästa studenten jag kunde fått, jag älskar er ♥


Skattjakt

Idag hade alla treor på skolan skattjakt, alltså att alla får "uppdrag" att göra och den klassen som får mest poäng vinner. Som ni säkert förstår är det ganska konstiga/äcklig/pinsamma grejer, men det var roligt. Man kunde även få extrapoäng för bästa tema, därav våra fina hippiekläder haha. Vi vann tyvärr inte men vi kämpade på bra ändå :) När den var slut bytte vi om, tömde våra skåp och sen åt jag och Elli lunch på stan innan jag åkte hem vilket var mysigt. 


Lite bilder från balenBal igår

Några snaps från balen igår, kommer upp lite "finare" bilder imorgon. 
 
Igår hade vi bal! Jag hade så roligt verkligen. Först möttes några i klassen upp hos Elias för lite förfest och sen åkte vi till konserthuset där balen var. Vi började med att ta en himla massa bilder samt fick lite välkomstchampange. Sen gick vi in och åt middag. Maten var god faktiskt och det var väldigt mysigt. Vid elva öppnade källaren där vi dansade tills fötterna skavde. Vilket inte tog lång tid så I princip alla tjejer tog av skorna, ett väldigt bra beslut fram till att någon tappade en flaska så det låg krossat glas på golvet som man såklart steg på haha. Men men, ingen större skada skedd och jag hade en jättebra kväll!!


7 dagar

Idag är det exakt en vecka till jag tar studenten. Sju ynka dagar. Hur mycket jag än tänker på det så kan jag inte förstå att jag om en vecka är klar med skolan för alltid. Efter 13 år lämnar jag den tryggheten bakom mig. Gymnasiet är klart. Jag kommer aldrig mer springa till lektionen i sista minuten, jag kommer aldrig mer möta upp Annie och Lois vid Barks innan skolan, jag kommer aldrig mer tappa bort mina skolböcker, jag kommer aldrig mer öppna mitt överfulla skåp, jag kommer aldrig mer gå till fel klassrum, jag kommer aldrig mer klaga över sega håltimmar, jag kommer aldrig mer köpa godis i kiosken med mina kompisar för att maten varit äcklig, jag kommer aldrig mer gå i skolan på riktigt (universitet är inte samma sak). Det finns så mycket jag kommer sakna med skolan. Allra mest tror jag är att gå i en klass, att ha en tillhärighet och tryghheten att varje dag varje vecka ha lektioner tillsammans med samma människor som varje dag förra veckan och veckan innan det, och veckan innan det. Det kommer jag aldrig få uppleva på samma sätt igen och det gör mig så ledsen. 
 

Är jag redo för detta? Helt ärligt är svaret nej, det är jag inte. Jag är inte redo att lämna allt detta bakom mig. Jag är så jävla rädd för vad som ska hända nu. Ändå fram till denna tiden har jag alltid vetat vad jag ska göra nästa månad, efter sommarlovet och nästa år. Men nu gör jag inte det och det skrämmer mig. Egentligen vet jag inte vad det är jag är så orolig över. Jag har sökt en utbildning direkt till hösten, och vill jag inte gå den så har jag ett jobb i sommar som jag kan fortsätta på även efter. Men ändå känner jag mig inte färdig, allt har gått för fort. Tiden springer iväg snabbare än någonsin och jag vill bara ställa mig upp och skrika att jag är fan inte redo. Jag är inte redo för att lämna skolans trygga värld, jag är inte redo för att mina kompisar ska spridas över hela Sverige och kanske även världen, jag är inte redo för att själv ta ett steg ut i vuxenlivet. Jag känner mig så otroligt maktlös och liten, världen och livet springer förbi och jag bara lever det utan att tänka. Som att jag bara tittar på och inte fattar. 

 

Alla frågar mig om jag är taggad inför studenten och att det måste kännas skönt att sluta skolan, och jag bekräftar glatt deras uttalanden. Svarar att det ska bli jätteroligt, och att det ska bli skönt att inte behöva plugga mer. Jag ljuger inte, jag känner så också. Men hela tiden har jag den gnagande känslan i magen som gör att jag inte riktigt kan känna den glädje över studenten som alla andra verkar göra.

 

Jag vet inte varför jag alltid gör såhär. Varför jag alltid oroar mig så mycket och alltid ser varje förändring som världens grej. Visst, att ta studenten är en väldigt stor förändring, men hela mitt liv vänds ju inte upp och ner. Men hur mycket jag än försöker kan jag inte komma ifrån denna oro jag känner över framtiden. Det finns inget som ger mig så mycket ångest som framtiden. Jag har så många val framför mig, det är inte längre någon som kommer bestämma över mig. Men jag vill ju det, jag vill känna tryggheten att ha livet bestämt för mig, det som skolan gav mig.

 

Jag är inte längre ett litet barn, och det skrämmer mig också. Jag fyller snart 19 år, sen 20, sen 30 och innan jag vet ordet av är jag pensionär och har barnbarn i samma ålder som jag är i nu. Vem vet, kanske dom kommer känna samma oro som jag gör? Jag skulle ge så mycket för att spola tillbaka tiden till när jag var 10 år och den största beslutet jag hade att ta var vilken film jag skulle se eller vilken kompis jag skulle umgås med. Självklart finns det mycket positivt med att vara “vuxen” också, men i takt med mina känslor inför studenten kryper även dessa tankar fram. Jag vill bara stanna tiden, jag kan stanna den här där jag är nu, för här trivs jag. Jag har mina kompisar, jag har skolan, jag har mitt hem och min familj och jag är fan inte redo för ett liv på egen hand. Jag är inte dum, jag fattar ju att bara för att man växer upp lämnar man inte allt det bakom sig, men det är såhär jag känner just nu.

 

Missförstå mig inte, jag är, precis som alla andra, otroligt taggad inför studentdagen. Jag vet att det kommer vara en av de roligaste dagarna i mitt liv. Och allt kring studenten har varit jättekul. Alla fester, förberedelser, pubrundan, balen imorgon och så vidare. Jag har kommit närmare klassen och jag har haft så himla många roliga kvällar tack vare studentåret. Men jag är inte redo för det som själva studenten faktiskt innebär, att sluta skolan.


Idag är det sju dagar kvar, och jag kände att jag var tvungen och skriva av mig lite. Låta mig själv känna dessa känslor inte inte bara trycka undan dem som jag gjort så länge. Men jag hoppas att när jag står med mina bästa kompisar innanför skoldörrarna skrikandes, skrattandes och redo att springa ut, kan känna samma glädje och lyckorus som alla andra. Som jag egentligen också känner, men som hamnar i skymundan bakom alla andra känslor jag har. Jag hoppas att jag där och då bara kan njuta av livet och inte oroa mig så mycket över vad som komma skall. Men det tror jag. För det kommer ordna sig för mig också, såklart. Och även för mig kommer studenten vara en av dom lyckligaste dagarna i livet. Jag vet ju det, egentligen.


Teknikums bal

Igår hade Teknikum bal, och som jag nämnde åkte jag och Alex dit (samt mötte upp några fler) för att träffa våra vänner som gick på den. Kolla vad fina dom var! Och tur med vädret fick dom också, jag hade liksom kjol och ingen jacka på mig. Var i alla fall väldigt mysigt och roligt att se alla så uppklädda och fina, blev lite mer taggad på våran bal som är på fredag. 


Grillkväll och Grand

Igår hade jag en så himla mysig kväll. Elli kom hit vid fem ungefär och sen mötte vi upp några fler i klassen (tror vi var 12 personer totalt) på Evedal för att grilla och sånt. Som vanligt tog det hundra år att få igång grillen men vi lyckades tillslut. Sen satt vi och snackade, lyssnade på musik, körde lite "lekar" osv. En väldigt bra kväll var det i alla fall. Sen sov Elli här och idag på förmiddagen var vi på Grand för att köpa lite smågrejer inför balen. Nu är jag hemma och håller på och fixa lite saker, sen ska jag och Alex till Sofias bal, eller ja innan själva balen börja och träffa henne och så, blir säker jättekul. 


Långhelg igen

Hej hörrni, så skönt med två dagars ledighet till trots att det är söndag. Idag var jag först på Grand med mamma, Max och Sofie. Jag hittade skor till balen vilket var väldigt skönt, sen tittade vi på lite andra grejer och åt även lunch där. Jättemysigt. Sen vi kom hem har jag inte gjort så mycket, tror jag ska städa mitt rum och sen baka lite inför studenten. Imorgon har jag en jobbgrej på eftermiddagen och sen på kvällen har jag lite roliga planer så det blir nog jättebra :)


Sista provet (igen...)

Bild från Egypten för fyra år sedan (herregud) i brist på annat.  
 
Idag hade vi vårt allra sista prov i gymnasiet! Vet att jag skrev det förra veckan också, men jag hade muntligt mattenationella idag vilket jag glömt bort (förträngt) då. Men nu är det gjort och jag är helt klar med gymnasiet, vilket känns så jävla sjukt. I alla fall, efter skolan hade jag körlektion och sen har jag varit hemma och tagot det lugnt mest. Imorgon är det fredag och då får vi ser vad som händer, ska hänga med mina kompisar i alla fall tror jag :)