White and simple



Zack's och utgång

Igår kväll mötte jag upp mina kompisa på Zack's för att käka kvällsmat, gott som vanligt. Sen gick vi en runda och efter det gick vi ut. Vi gick till Sports där vi även träffade två av Alex kompisar så det var kul. Sen spårade det lite men jag hade en jätterolig kväll haha. Idag mår jag bätre än förtjänat så det känns skönt haha, ska städa lite snart för min familj kommer hem senare efter att ha varit borta sen i torsdags. Jaja, hoppas ni också hade en rolig kväll igår. 


Ny design

Före:
Efter:
Nu har jag äntligen blivit klar med min nya bloggdesign. Började egentligen med denna designen för några månader sen men det glömdes av och jag tog tag i det igen först först i förrgår typ. Höll på och bli galen på min förra för den har jag haft såå länge. Så det känns superfräscht med lite nytt nu :)


Prison Break

Jag har ju skrivit fler gånger att jag kollar på Prison Break, och för några veckor sen såg jag klart det, vet att jag är så efter men i alla fall haha. Och alltså slutet, fyfan vad hemskt det var. Jag tycker det var jättebra men jag grät som en bebis igenom de två/tre sista avsnitten plus två timmar efter jag sett klart det och fortfarande varje gång jag ser det haha. Men i alla fall, till er som mot förmodan inte sett Prison Break så kan jag verkligen rekommendera den, så himla bra serie verkligen! Dessutom ska det ju komma en ny säsong i början av nästa år också. 


Sommaroutfit

Blus - Cubus // Kjol - H&M // Skor - ? // Klocka - Marc by Marc Jacobs
 
Fotade dessa bilder igårkväll, ljuset var så himla fint och jag blev faktiskt nöjd med bilderna. Funderar på att ha nr 2 som header istället för den jag visade igår som kändes lite "kall". Men jaja, vi får se. Btw, hur söt var den lilla katten som kom förbi när jag fotade haha? 


Fix fix fix

Idag har jag haft en hel del att fixa. Jag började morgonen med att plugga lite körteori och sen åt jag frukost. Därefter kollade jag upp några saker och bokade en taxi inför Rhodos så nu är typ allt fixat för resan vilket ör skönt. Efter det hade jag en körlektion och direkt efter den cyklade jag till Kvantum och hämtade ut mitt VISA-kort. Så nu kan jag (bl.a.) äntligen handla på nätet utan mina föräldrar haha. Förutom det har jag även börjat ed en ny bloggdesign, så bilden ovan är en potentiell header (upd: förmodligen inte) som jag fotade innan. Hoppas ni haft en bra dag hittils hörrni, kram <3


Rhodos 2016

Whoop whopp idag har jag en väldigt rolig sak at dela med mig av. Det är nämligen så att om 10 dagar, alltså den 7 augusti åker jag och mina tjejkompisar till Rhodos! Vi har sett fram emot detta så länge och nu är resan äntligen snart här. Vi kommer vara borta en vecka och det kommer bli så jäkla kul!!! 


Marc Jacobs Baker watch

En av mina födelsedagspresenter var denna superfina klocka som jag önskat mig. Den är ifrån Marc by Marc Jacobs och i modellen Baker (länk). Den är lite enklare än min guldiga vilket jag gillar. Jag fick den i alla fall av mamma och pappa och jag är jätteglad över den, och jag vet att den kommer användas väldigt mycket :)


Middag på PM

Igår åt jag och min familj middag på PM för att fira min 18-årsdag. Jag har ätit där innan men det var några år sedan nu, och sen dess har dom fått en stjärna så jag hade väldigt höga förväntningar (som jag redan nu kan säga uppfylldes). 
Först beställde vi inte lite dricka och rostade mandlar och till det fick vi även in lite bröd med tillbehör. Eftersom jag nu fyllt 18 så drack jag ett glas champange som var både gott och kändes väldigt vuxet haha. 
På översta bilden har ni min förätt. Det var sotad pilgrimsmussla med laxrom och broccoli från samt vinaigrette på fläder och syltad citron (har kollat upp det på hemsidan efteråt för att komma ihåg haha). Pilgrimsmussla är inte min favorit egentligen men denna plus alla tillbehör var god. Under ser ni även mammas förrätt som var råbiff med massa tillbehör. 
 
Medan vi väntade på varmrätterna försökte vi ta lite fina bilder haha. 
Dags för varmrätt. Jag, Max och Kalle beställde alla hängmörad ryggbiff med nyskördade grönsaker, husets pommes frîtes och sauce béarnaise. Dock var det första köttet för välstekt för att vara medium rare, så vi skickade faktiskt tillbaka dom (vilket jag som typisk svensk tycker är så jobbigt haha). Men det var det värt för när vi fick in dom igen var dom prefekt stekta och så himla goda! Och pommesen man fick till hamnar nog på topp 3 pommes jag ätit. 
Här ser ni även mammas och pappas värmrätter. Den första är forell med tillbehör, och det andra rostad grissida med tillbehör. 
Sist men inte minst har vi desserten. Den på bilden hette Ericas dessert och var den jag valde. Det understa lagret är en hallonsås, sedan en karameliserad mjölkchokladmousse, en hallonmousse och överst ett crunch på havre och choklad. På den låg även ett tunnt chokladflarn och ett färskt hallon. Alltså ni hör ju, hur gott? Jag var i desserthimlen haha. (har började det bli ganska mörkt ute så bilderna blev inte dom bästa men dom fick duga). 
Avslutar med en söt bild på pappa och Kalle haha. För att sammanfatta det hela så var detta en supergod middag verkligen, och det är alltid så mysigt att äta ute med familjen så jag hade en väldigt bra 18-årsmiddag!


En helg på Öland + 18 år!!!

Ledsen för utebliven uppdatering i helgen, men jag har varit iväg under hela helgen. I fredags kom ju mina kompisar och hämtade mig för att åka mot för mig okänd destination. Det visade sig vara Öland där Lina har en jättemysig stuga med pool och allt. Så vi badade och solade som jag älskar, var i Borgholm, åt massa god mat, dunkade musik, grillade, nattbadade och mycket mer. Så himla roligt var det!
 
Idag blev jag även väckt med sång och tårta eftersom det är idag jag fyller år. Så grattis till mig själv eller nåt haha. Jag kom tillbaka till Växjö för någon timme sen och ikväll ska vi fira mig med familjemiddag, och imorgon ska jag och familjen ut och äta på PM. Jag har även fått superfina presenter av min familj som jag är jätteglad över. Vill säga ett stort tack till min bästa familj och mina fina vänner för att dom är så himla bra ♥


Sommarväder + dagens planer

Vi har verkligen fått fint väder i Sverige nu, så även igår spenderade jag större delen av dagen i solen och badade i poolen. Så himla härligt. På kvällen åkte jag och Alexander hem till Annie och Lois där vi stannade resten av kvällen. Vi satt mest och pratade och slappade, och bakade även bullar (haha) som blev väldigt goda. Över till idag, om ungefär en timme kommer mina kompisar och hämtar upp mig, de har planerat någon typ av överraskning eftersom jag fyller år på söndag. Så jag vet inte vart vi ska eller vad vi ska göra, men vi ska vara borta två nätter och badkläder ska med så jag är säker på att det kommer bli skitbra! 


Östersjöfestivalen

Igår kväll grod jag, Lois och Lina till Karlshamn för att gå på Östersjöfestvalen vilket var jätteroligt. Jag har varit där felra gånger innan men då har det varit med familjen eftersom vår sommarstuga ligger i närheten. I alla fall, vi gick runt lite, åt langos för det måste man på festval (min är den naturella tråkiga eftersom jag är kräsen </3 men den är jättegod ändå) och sen kollade vi även på Måns Zelmerlöw som var där och uppträdde. Är inget direkt fan av honom men han var över mina förväntningarna så det var kul :)


Äntligen sol

Nu har vi äntligen fårr lite sommarväder i Växjö och ingen är lyckligare än jag. Jag vaknade dock vid tolv idag (egentligen igår efterosm klockan slått över midnatt) pga en lite senare kväll igår då jag var hemma hos Annie och Lois. Men jag hade en bra kväll och ju senare desto roligare, vad vore ett sommarlov utan sena kvällar haha? I alla fall, idag har jag spenderat hela dagen i solstolen och poolen, sen på kvällen övningkörde jag med pappa innan vi drog och grillade hos våra familjekompisar. Väldigt mysigt var det och god mat :)


Min lördag

Hej hörrni, sorry att det inte blev någon uppdatering igår men jag var upptagen. Vid tretiden kom Alexander hit och vi satt bara och pratade massa innan Lois kom lite senare. Så käkade vi på Donken och resten av kvällen var vi hemma hos mig och bara chillade och snackade. På natten var jag och Alex ute och gick i någon timme och när jag kom hem från det gick jag direkt och la mig. En mysig dag blev det i alla fall och det var kul att träffa lite kompisar igen efter tiden i stugan haha. 


Hemma från stugan

Idag på morgonen packade vi ihop allt igen och åkte tillbaka till Växjö. Känns ganska skönt att vara hemma faktiskt, som jag skrev innan vi åkte så är jag ingen lantis-tjej och jag uppskattar inte naturen alls haha. Men det har varit mysigt ändå att vara borta lite och jag har även lyckats få lite solbränna vilket alltid är kul :)


Tjärö

Idag vid lunchtid tog vi båten ut till Tjärö som är en liten ö en bit ifrån vår stuga. Vi var där väldigt mycket när vi var mindre, och nu håller dom på att bygga om lite så vi tänkte åka och kolla. De har bland annat gjort ett nytt fik som vi provade vilket ni ser på bilderna. Väldigt gott och det låg precis vid vattnet vilket var mysigt :)


Sommardag

Precis som väntat så har det varit väldigt soligt ute idag! Så jag har spenderat större delen av dagen på bryggan och solat och lyssnat på massa podcasts (eller okej bara på Andrea och Mathildas för den är min favorit haha). Dock är det inte så varmt ute så jag har inte badat. Men så länge solen är framme så nöjer jag mig haha. Nu har vi precis ätit tacos viket var lika gott som alltid och resten av kvällen får vi se vad vi hittar på. Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en rolig kväll, kram <3


Teorilektion 5

Idag har vädret varit lite halvdåligt, jag har försökt ta vara på de få soltimmarna vi fick men det var mest moln och regn vilket är synd. Men imorgon ska det var soligt typ hela dagen så det blir skönt. I alla fall, vid halv fyra tiden åkte jag och pappa in till Växjö igen för jag skulle gå på min sista sommarteorilektion med körskolan. När den var slut övningskörde jag tillbaka till stugan och vi kom hit för lite mer än en timme sen. Sen dess har vi hunnit äta kvällsmat och resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt. Så vi hörs mer imorgon och då har jag förhoppningsvis lite finare och roligare bilder att visa eftersom det ska bli bra väder :)


Framme i stugan

Nu har vi kommit fram till stugan, eller ja vi kom fram vid tre typ. Först fikade vi lite med mormor och morfar innan dom åkte, och sen solade jag en stund på bryggan. Förutom det har det inte hänt så mycket, vi har kollat lite på TV och nu ska vi snart ära kvällsmat. Ville bara uppdatera er lite snabbt, vi hörs mer imorgon. 


Sommarstugan

Två bilder från när vi var i sommarstugan för två år sen. 
 
God morgon hörrni. Just nu håller jag på att packa lite för vi ska åka till vår sommarstugan om en timme typ. Skulle väl inte säga att det är min favoritplats direkt då jag verkligen är en stadstjej men det ska ändå bli skönt att komma iväg i några dagar, det har varit lite mycket på sista tiden. Hoppas det blir bra väder så jag kan bada och sola på bryggan för det älskar jag! Om vädret blir fint stannar vi till lördag, annars åker vi hem lite tidigare. Vi hörs i alla fall troligtvis ikväll, dock är det lite svårt med internet där men jag ska göra vad jag kan :)


Alla är högt över staden

dom är uppe på taken
alla är högt över staden
sommarn snurrar fort
när vi bara snöar bort
och jag vågade aldrig hålla din hand
vi är inte såna som i slutet får varann


Grillkväll

Igår var jag ensam hemma så jag och mina kompisar bestämde att vi skulle tillbringa kvällen här. Det var en ganska varm sommarkväll ute  så vi kunde vara ute ändå in på natten vilket var så himla nice. Vi grillade massa god mat, snackade, skrattade åt allt, dunkade svinhög musik, sjöng, dansade och massa annat kul. En sjukt rolig kväll/natt blev det och jag älskar älskar älskar sommaren! 


Siluett



Jönköping

Idag har jag tillbringat min dag med Lois, Ida och Marcel i Jönköping. Fråga inte varför vi var just där men vi ville bara åka någonstans så det fick bli det. En väldigt mysig stad måste jag säga och det bev en bra dag. Vi började med att gå lite på ett museum och resten av dagen tillbringade vi på A6 (vilket är en stor galleria) och IKEA. Jag hittade inget speciellt direkt men ett par väldigt sköna shorts fick jag med mig hem som jag tror kommer vara perfekta i lite varmare väder. Annars spenderade vi väl alla mest pengar på mat hahah. Nu har jag i alla fall precis kommit hem efter en rolig och mysig dag :)


Topp 5 från Håkan på Ullevi

 
 
 
 
Idag har det gått exakt en månad sen jag, Annie och Lois var på Håkans konsert på Ullevi. Dagen till ära tänkte jag dela med mig av mina topp 5 låtar från koserten (utan inbördes ordning). Videorna är tagna från youtube så därför är ljudet lite dåligt ibland, men vad gör det. Tycker så synd om er som inte var där denna helt fantastiska kväll. 


Allén är inte så dålig ändå

allt roligt börjar och slutar med
att vi är nere och ute igen
men vad behöver vi egentligen?

jag vänder mig om, hon bara ler
allén är inte så dålig ändå
när du går brevid
och det är så jag säger det


Fin kväll

Såhär fint var det i Växjö igårkväll. Jag, Annie, Lois och Alex var ute och gick i över två timmar och bara pratade och tittade på allt det fina. Jag är lite ledsen att jag bara hade mobilen så bilderna blev inte jättebra. Men väldigt mysigt var det i alla fall :) Vid elvatiden på kvällen gick vi tillbaka till Annie och Lois där vi spenderade några timmar till innan vi åkte hem igen. En väldigt mysig sommarkväll blev det, även om de gärna kan få bli lite varmare ute haha. 


Sista dagen på jobbet

Hej hörrni! Igår hade jag min sista dag på jobbet vilket känns väldigt skönt. Dock har jag tyckt det varit mysigt att jobba på dagiset, men det ska ändå bli skönt att ha sommarlov på rikitgt. I alla fall, på ftermiddagen mötte jag upp mina kompisar för att sen åka upp till Grand. Vi åkte mest dit för att äta på deras grillbuffé men shoppade även två saker som jag kan visa när jag har tid. Sen spenderades resten av kvällen/natten hemma hos Annie och Lois och jag kom hem vid halv tre typ efter en väldigt bra kväll :)