Halloween

God morgon!! Idag är det Halloween, ifall ni kanske har missat de hehe. Här bangar vi inte firandet bara för att vi är utomlands, nono. Ikväll ska alla 40 personer klä ut sig och sen ska vi gå på restaurang i våra utklädander haha. Innan det ska vi ha förfest hos familjen Wolf. Dock fattar jag inte hur alla ska få plats i ett och samma hotellrum, men det löser sig nog haha.
 
Idag är det inte lika fint väder som det har varit innan. Det är fortfarande jättevarmt men än så länge är solen inte framme. Men det gör inte så mycket, nu slipper man svettas ihjäl haha. Det var allt jag hade att säga just nu, vi hörs senare idag eller imorgon, kram på er!!


Across the ocean



Amadores Beach

Heej igen bloggisen!! Igår hade vi ju som sagt cykelfest. Det var jätteroligt!! Mellan varmrätten och efterätten spelade alla barnen fotboll, jag gillar inte det annars men det var faktiskt sjukt kul!! :) Alla spelade barfota så man kunde inte bomba bollen direkt, så det kanske var därför haha. Dock blev man vääldigt svettig efterråt eftersom det är så himla varmt här.
 
Idag var vi på en strand som heter Amadores. Den var såå fin. Sanden var helt vit och vattnet sådär turkost och fint, jag döör haha. Där så badeda vi, solade, åt lunch och körde trampbåt hehe. Det var faktiskt roligare än det åkter. Baren som var med tävlade om vem som kunde göra snyggast "säl" ner för "rutchkanan" ;) Vi kom hem runt 5 på kvällen ungefär, då duschade jag av mig allt saltvatten och så. Men jaja nu måste jag verkligen gå för min dator dör när som helst och jag orkar inte gå till rummet och hämta sladden, lat jag är haha. Men jaja ha det bra, puss!!


Älskade Gran Canaria

God eftermiddag!! Jag har precis tagit en lite paus från allt bad och sol, och satt mig i lobbyn för att blogga lite. Det är så sjuukt varmt idag, jag döör haha. Men jag får verkligen inte klaga, älskar detta ♥ Har precis kollat igenom mitt facebookflöde och i princip 80% av allt handlar om stormen Simone.  Allt från flaggstänger till studsmattor har blåst ner. Så neej, jag klagar inte ;)
 
Ikväll ska alla 40 pers ha cykelfest. För er som inte vet så innebär det att man cyklar till tre olika familjer och äter förätt hos den ena, varmrätt hos den andra osv. Dock ska vi  ju inte cykla utan gå, fast det kanske ni fattade haha? Det ska i alla fall bli jätteroligt!! :) Annars ska vi bara softilera vid poolen hela dagen, såå skönt!! Kram på er fina läsare!!
Dom har förresten sjukt mycket olika glassar här. Bland annat Calippo i smakerna lime, jordgubb och apelsin. Jag har smakat alla och dom är såå goda :)


Första dagen

God kväll på er!! Eller i Sverige har klockan hunnit bli ett på natten, men här är den bara tolv på kvällen än så länge. Idag var det i alla fall första dagen här på Gran Canaria. Det har varit en sjukt bra dag och jag skulle seriöst kunna bo här!! Vi började med att fixa frukost till pappa för han fyller år idag, grattis världens bästa pappa, älskar dig ♥ Sen gick hela gänget nästan ut till poolen och chillade där typ hela dagen. Eller så chill vet jag inte om det var. Jag blev knuffad/islängd i poolen säker fem gånger av olika personer haha. Sen spelade jag och några andra barn i min ålder vattenhandboll eller vadfan man ska kalla det. Det var tillåtet att "dränka varandra" så det blev lite våldsamt haha, men det var sjukt kul!! :)

Vi halv sex gick jag Minna, Moa, Alma, Filip och Oskar (okej namnen säger inte er något men jaja) och spelade minigolf. Det var jättekul och jag kom faktiskt på delad andra plats tillsammans med Moa :) Vid åtta ungefär så gick jag och la familia och åt på en jättegod köttrestaurangför att fira pappa. Jag åt oxfilé och det var såå gott!! :) Vi kom tillbaka för kanske en halvtimme sen, och jag ska nog gå och lägga mig snart. Men jag ville bara uppdatera lite först. Men jaja, hoppas ni har det bra kära läsare, kram på er!!
Blandade bilder från idag, älskar detta


Airplane



Framme på Gran Canaria!!

God kväll/natt bloggisen!! Nu hat vi äntligen kommit fram till Gran Canaria! Eller vi kom för någon timme sen men vi har packat upp osv så jag har inte bloggat. I alla fall, vi blev varmt välkomnade av några av de andra familjerna vi reser med, och dom visade oss runt lite snabbt. Så det var roligt :) Hotellet vi bor på är supermysigt verkligen, med massa palmer och så överallt, älska ♥ 
 
Det är dessutom gratis Wi-Fi och man behöver ingen kod, så jag tror det kommer bli ganska bra uppdatering ändå :) Dock måste man sitta i lobbyn säger dom, fast just nu så funkar det att göra det på rummet (fast bara från mobilen). Aja skitsamma, det blir bra i alla fall!
Förresten så ligger vi en timme efter i tiden här, så kl. är 10 över 1 på natten hos oss just nu. Men nu ska jag sova så vi hörs mer imorgon, kram!!
Utsikten från vår balkong, fint va? :)


Madrid

God kväll!! Just nu sitter jag på Madrids flygplats, vi mellanlandar här. Man fick gratis internet i 15 minuter så jag tänkte att jag kunde blogga lite snabbt :) Nätverket här var förvånansvärt snabbt, så det är nice!!
Vi åkte hemmifrån kl. 10 på morgonen, sen flög vi från Köpenhamn hit vid halv fyra ungefär. Flyget härifrån till Gran Canaria går halv nio, och vi kommer fram runt elva tror jag. Sen ska vi ta taxi till hotellet och dit kommer vi fram halv tolv.
 
Flygresan hittills har gått väldigt bra, dock var det väldigt varmt i planet haha. Men det har inte krånglat eller så, och vi har inte behövt stressa något. I Köpenhamn hann vi med att kolla i lite affärer, jag var inne på Victoria's Secret och lucktade på typ alla dofter haha. Alla lukat såå gott, dock köpte jag ingen för Jennifer ska göra det till ig i USA eftersom det är mycket billigare där.
Men jaja, hoppas ni har det bra i Sverige, så hörs vi mer senare eller imorgon. Kram på er!!


Bye Sweden!!



Palm trees

Jag har precis målat mina naglar, gjorde en väldigt somrig design som passar nu när vi ska iväg :) Jag blev faktiskt väldigt nöjd, dock så är det mycket snyggare i verkligheten än på bilderna.


Akropolis

God middag på er!! Igår kväll var ju som sagt jag och mina kompisar på Akropolis och åt middag. Jag åt planka med oxfilé och det var såå gott!! Till efterrätt åt jag marängswiss som var sjukt stor haha. Sen satt vi och snackade hut länge som helst. Vi kom till restaurangen vid sju på kvällen och gick därifrån vid tio ungefär. Och vi pratade oavbrutet hela tiden, så det var jättemysigt!!
Efter det gick vi hem till Annie och Lois och var där till halv ett på natten ungefär, sen skjutsade Sofia mig hem på min cykel då hon hade klantat till det lite innan. Hon tappade ner sina nycklar mellan hissen och själva våningen i Annie och Lois lägenhet. Asså jag orkar inte ens hahaha, så jäkla klantigt!!
 
Idag har jag massa saker att fixa, måste packa tills imorgon, duscha, måla både mina och mammas naglar osv osv. Så därför kommer det inte bli så mycket uppdatering idag. Kommers troligtvis inte kunna göra "Veckans "fototips" idag, och inte nästa lördag heller, då vi fortfarande är iväg då.
Så ni får ha en bra dag så hörs vi, kram!!
Jättedåliga bilder från igår, men jag tog dom med min mobil och det var väldigt mörkt så det blev som det blev.


Höstlov!!

Äntligen höstlov!! Så jävla gött!! Inget mer skolarbete på en hel vecka!! Gjorde precis klart mitt geografiarbete och ni anar inte hur skönt det känns :) Att dessutom få slappa vid en pool hela lovet är ju inte alls fel haha!! Har kollat vädret på Gran Canaria lite och det ska bli såå fint!! Älska ♥
 
Ikväll ska jag och mina kompisar till en restaurang som heter Akropolis och äta middag, myys!! Har aldrig ätit där innan så det ska bli roligt att testa. Har kollat på menyn på internet och det lät jättegott!! :) Annars har jag inga planer för kvällen, om jag känner oss rätt kommer vi vara kvar på restaurangen ett tag, vi kan sitta hur länge som helst och bara snacka haha :) Kram på er!!


Pink Lemonade

God kväll!! Ledsen att jag inte har uppdaterat tidigare idag, har ingen anledning utan det bara blev så. Idag efter skolan åkte jag hem och bara satt vid datan och chillade haha. Sen målade jag naglarna. Kommer dock inte visa bilder för jag har gjort exakt denna designen för inte alls längesen.
 
Vid sju kom mormor och morfar samt deras supersöta vovve Rambo hit. Dom är fortfarande här om ni undrar :) Vi har kollat på hockey, tyvärr gick det skit för Lakers så vi stängde av haha. Vi har även fikat både muffins och cupcakes, mumma :) Aja, det var allt jag hade att säga just nu, puss!!

Har ni förresten smakat Snapple? Jag har provat två smaker och jag tycker det är supergott!!


New in

Tänkte visa det jag köpte på Grand igår nu, så här har ni bilder :)
Tröja - GinaTricot 149kr
Maybelline New York Dream lumi touch highlighting concealer #02 - H&M 119kr
Våtservetter - Maxi 24kr

Sen tänkte jag även visa det jag fick av Sofia i present, taack bästavän ♥
La Rive Beach Party parfym (luktar såå gott!!)
Kexchoklad // Ansiktsmask // Corallfärgat nagellcak


Fullt upp

God kväll bloggisar!! Idag avslutades skoldagen med ett gympapass på Friskis och Svettis. Det var helt okej, inte riktigt min grej men jaja. När vi slutade satt jag Annie, Lois och Sofia i "cafét" där och snackade typ en timme, samtidigt som vi drack varm choklad. Myys!! Jag fick även mina födelsedagspresenter av Sofia (typ tre månader sent, men whatever), det var jättefina saker och jag blev såå glad!! ♥ Visar senare idag vad det var :)
 
Sen gick vi hem till Annie och Lois och åt hembakat tunnbröd, mumma :) Efter det pluggade vi faktiskt. Alla hade samma idrottsuppgift till imorgon så det var den vi gjorde. Så det var jätteskönt att ha det gjort!! När jag kom hem från dom fortsatte jag med min SO-uppgift, samt åt kvällsmat osv. Nu har jag precis duschat och ligger i sägen med datan. Ska sova snart, men först lite youtubevideos och bloggar, kram!!


Gårdagen

God morgon på er!! Gårdagen blev superbra!! Jag och Lois var som sagt på Grand (Sofia kunde tyvärr inte), och vi hade jättekul!! Jag köpte tre saker som jag visar senare idag. Jag provade även Espresso Houses chokladfrapino för jag har hört många tycka den är jättegod. Och jag kan bara hålla med, mumma :)
 
När vi hade gått klart på Grand cyklade vi tillbaka hem till Annie och Lois. Där var jag till lite över nio på kvällen. Jag och Lois gjorde inte så mycket egentligen, vi låg mest i sägen och dampade (misstolk lol) haha :) Men det var superroligt!!
Just nu är jag i skolan, spanskalektionen börjar om typ en minut, så jag måste avsluta nu, kram på er!!


Grand Samarkand

Heej på er finisar!! Idag var sista lektionen inställd, och den är två timmar så vi slutade kvart i 12, såå skönt!! Just nu är jag hemma hos Annie och Lois med Annie. Jag väntar på att Lois ska sluta för då ska hon, jag och Sofia till Grand Samarkand. Har inget bestämt som jag ska köpa, men det är alltid roligt att vara där haha :)
 
Kollar ni förresten på Snooza med Simon och Emil? Det finns på youtube, så kolla om ni inte har sett det. Dom släpper ett avsnitt kl. 6 på morgonen varje vardag så det är jättekul :) Ska snart kolla på dagens avsnitt, hehe. Men jaja, det var allt jag hade att säga just nu, vi hörs senare!!
Första avsnittet, kollaa.


BareMinerals

Idag kom pappa hem från San Francisco och han hade med sig lite presenter till oss :) Jag fick ett startkit från BareMinerals med sju olika grejer i. Jag blev såå glad för jag behövde verkligen lite bra sminkprodukter! Jag fick även ett par supersöta örhängen som ni ser nedanför. Så tack så jättemycket pappa, jag blev jätteglad för allt ♥
Kittet innehåller:
En mineralfoundation (den lite större burken)
Ett transparent mineralpuder
Ett mineralbronzer/rouge
En foundationprimer
Två stycken ansiktsborstar (såå mjuka)
En concealerborste
Här har ni en bild på örhängena också, så söta :)


Läxhjälp

Heej bloggisen!! Just nu är jag i skolan, eller vi har slutat men jag väntar på Annie och Lois. Vi ska på läxhjälp idag eftersom vi har prov imorgon. Det är faktiskt jätteskönt att ha det mesta av plugget gjort när man kommer hem, så slipper man tänka på det sen :)
 
Annars har jag inga planer för dagen, har lite annat skolarbete att göra och så. Vi har en geografigrej som ska vara inne onsdagen efter lovet. Så jag tänkte göra klart det denna veckan så slipper jag ha det "över axlarna" när vi är på Kanarieöarna haha :) Jag har även en idrottsreflektion som ska vara inne på torsdag. Ska försöka göra så mycket som möjligt av det idag, för har som sagt inga andra planer. Men jaja, kram på er!!


Cupcakes



Söndag

Usch, det går inte så bra med min uppdatering just nu. Idag har jag ingen anledning, förutom att jag inte hade lust. Men som sagt, jag ska försöka bättra mig.
Idag har jag inte gjort så jättemycket. Förutom att plugga biologi för vi har prov på tisdag. Jag har även bakat mini-cupcakes. To be honest så blev dom ganska misslyckade. Själva muffinsen blev väldigt hård då jag gjorde dom i knäckformar istället för vanliga formar. Sen ville inte frostingen stelna så den blev en rinnig sörja typ haha. Men i slutändan blev dom ganska gulliga och faktiskt väldigt goda :)
 
Jag har precis kollat på Solsidan, ni som har läst min blogg ett tag vet att jag älskar Solsidan!! Det var ju första avsnittet av säsong 4 idag, och jag tycker den verkar jättebra! :)
Har förresten beställt en ny bikini (underdel) idag också, hoppas bara den hinner komma innan vi åker till Kanarieöarna, för det är där jag ska ha den. Men enligt hemsidan skulle den komma senaste den 25 oktober och vi åker den 27, så det borde vara lugnt. Men jaja, vi hörs senare, kram!!


Nytt från i torsdags

I torsdags var jag och mamma på Grand Samarkand en snabbis för att jag behövde nya jeans. Hittade ett par jättesköna samt en tröja också som ni ser nedanför :)
Jeans - JC 599kr
Basic tröja - H&M 99kr


Veckans fototips - Slutartid och ISO-tal

Denna veckans fototips kommer handla om slutartid och ISO-tal. Anledningen till att jag tar upp dom två samtidigt är för att dom "hänger ihop" kan man säga. Man behöver oftast använda den andra om man ska använda någon av dom, om ni fattar haha? Här nedanför har ni fyra bilder med olika slutartider och ISO-tal.
Tänkte börja gå igenom slutartider. När du ställer in slutartiden väljer du hur länge slutaren ska vara öppen och släppa in ljus. Alltså blir bilden ljusare ju längre slutartid du har, men det tar en stund från att du tryckt på knappen, tills att bilden tas. Om du då ska fota något som rör sig väldigt snabbt, som tex. vatten eller djur kommer du behöva en mycket kortare slutartid så bilden tas direkt när du trycker på knappen. Men nu till hur man ställer in slutartiden:
Men, som sagt blir ju bilden mörkare om du har kort slutartid. För att fixa detta kan vi ändra ISO-talet. ISO-talet bestämmer hur ljus bilden blir. Så om bilden blir för mörk, är det bara att ändra ISO-talet. Men tänk på att bilden blir brusigare ju högre tal du väljer, så försök i första hand i så fall ha en kortare slutartid och använda stativ istället. Men om du inte har något stativ så kan detta vara en bra lösning. Så nu till hur man ändrar ISO-talet:
 
Psst.. Har du inget stativ och vill ha en skarp bild. Välj slutartid 1/100 sek eller kortare. För du kan oftast inte hålla kameran stilla med handen längre än så!


God morgon!!

God morgon bloggisen!! Förlåt för sjukt dålig uppdatering, men jag har inte orkat. Igår på eftermiddagen mådde jag inte så bra, hade jätteont i magen och var allmänt seg. Så då orkade jag inte.
Annars var dagen bra. Vi hade invigning av den nybyggda skolan (dock så blev den ju klar för några månader sen så fråga inte varför vi inte har haft invigning innan haha). Men det var kul, det var lite uppträdanden och så :) Sista lektionen hade vi en debatt där man var olika partier. Det var faktiskt roligt, jag som hade fasat för dt hela veckan typ haha.
 
Jag har precis gjort mig klar för dagen och snart ska jag och mamma åka på öppet hus till två gymnasieskolor. Jag hatar detta med gymnasiet haha, har ingen aning om vad jag ska välja :/ Menmen, jag ska inte klaga. Varför klaga på något man ändå inte kan påverka?
Två mobilbilder från invigningen igår.


♡ Kommer sakna dig sjukt mycket ♡

Heej på er!! Jag kom hem från skolan för ungefär en timme sen. Det var en väldigt lugn dag, vi har bara fyra lektioner på torsdagar så det är nicee :) Sista lektionen var idrott och vi hade styrketräning. Alla hade gjort ett eget pass som man nu praktiserade (kan man säga så haha?) och det var såå jobbigt. Jag kommer vara död av träningsverk imorgon haha. Både Annie och Lois var förresten sjuka idag, så ni får krya på er nu ♥
 
Imorgon åker Jennifer till USA och är borta i lite mer än två veckor. Så det blev ett känslosamt hejdå med världens längsta kram innan vi gick hem från skolan. Ville inte låta henne gå haha. Hoppas i alla fall du får en gryym resa verkligen! Men fyfaan vad jag kommer sakna dig, luv ju bästavän ♥
Vill ni följa Jennifer under hennes resa kan ni göra det här :)


Autumn



Pink and leopard

Målade dessa naglar för runt en vecka sen,men har helt glömt bort att visa dom. Så jag tänkte göra det nu, tycks? :)



#låtibbestanna



15 oktober

Heej bloggisen!! Sorry att jag bloggat dåligt idag också,  jag ska försöka bättra mig haha. Idag efter skolan har jag inte gjort något speciellt, förutom att baka en sockerkaka som jag ska ta ut snart, mumma :)

 

Senare ska jag ut och powerwalka, inte det roligaste menmen. Sen måste jag även plugga engelska, blää :( Jag orkar inte med skolan just nu haha. Men jag ska inte klaga, vi har ganska lite i skolan om man jämför med andra. Men i alla fall, höstlovet får gärna skynda sig lite haha!!



Monday

God kväll bloggisen!! Förlåt för seg uppdatering, men jag har inte haft tid. Igår var jag hos Annie och Lois hela dagen. Jag och Lois började med att baka två olika tryfflar, en med hallonsmak och en med citron. Dom blev faktiskt väldigt bra :) Efter det kollade vi på film, Harry Potter och hemligheternas kammare. Dock var jag sjukt trött av någon anledning så jag somnade och missade typ en timme av filmen haha!! När jag vaknade fick jag äta kvällsmat där, och sen fick jag även efterätt, mumma :) Vid nio på kvällen ungefär cyklade jag hem, och då gjorde jag inget speciellt. Eller jag skrev ju faktiskt ett blogginlägg om Gran Canaria haha.
 
Idag fick vi sluta vid två, för sista lektionen blev inställd :) Så jag gick hem och gjorde klart en idrottuppgift, sjukt skönt att ha den klar!! Sen dess har jag bara suttit vid datorn, lyssnat på podcasts osv. Jag älskar förresten podcasts, sjukt kul att lyssna på!! Ett stor tips till alla haha :)
Men jaja, det var allt jag hade att säga just nu, vi hörs senare!!
Bilderna är tagna av Jennifer i fredags, jag och Walle (okej, mest Walle) skrev "Per är bäst" hundra gånger typ på tavlan för att få sluta tidigare haha, asså vår klass - olsagbar ♥


Två veckor...

Nu har jag faktiskt en liten hemlis att avslöja för er hihi :) Jag har väntat med att säga detta i över 200 dagar och nu är det bara två ynka veckor kvar så jag tänkte berätta det nu...
Om två veckor ska jag till Kanarieöarna!! :D Vi ska åka med familjen samt runt 40 andra personer, så jaa vi blir ett helt gäng haha!! Det finns många barn i min ålder så det kommer bli superroligt!! Ni fattar inte hur mycket jag sett fram emot detta och jag längtar sååå mycket, fyfan vad skönt att komma bort från kalla Sverige och bara njuta av sol, bad, varma kvällar och massa kul sällskap!!  
 
Vi kommer åka på höstlovet och kommer alltså vara borta i en vecka. Vi kommer bo på ett superfint hotell som heter Rio Sol och ligger i Puerto Rico (Gran Canaria).Jag ska försöka blogga där också :) Dock så kan det bli lite krångligt, för när jag har bloggat under andra resor har jag gjort det på kvällen när man bara sitter på hotellet och så, men nu kommer vi ju umgås med alla andra som vi åker med, men jaja det löser sig nog :) Men det kommer i alla fall blir superkul och jag är såååhääär taggad!! :D
Bilder från hotellets hemsida, såå fint! :)


Färgglada höst



Veckans fototips - Bländare

Veckans fototips kommer handla om Bländaren. Bländare är framför allt till för att justera hur tydlig man vill ha bakgrunden. Här nedanför ser ni två exempel med olika bländartal. Jag föredrar i princip alltid att ha ett lågt bländartal, då det gör bakgrunden suddig. Men ett exempel på när man vill ha högt bländartal är vid landskapsfotografering. Annars föredrar jag alltid ett lågt tal.
 
Nu till hur man ställer in bländaren (och ja, jag råkade stava fel på välja under andra bilden till höger):
 
Psst.. Tänk på att bilden bli lite mörkare ju högre bländartal du väljer (det går ju dock att fixa med lie redigering)!


Totally awesome

Heej igen finisar!! Gårkvällen blev verkligen superlyckad!! Jag, Annie, Lois och Sofia sov ju över hos Jennifer och "firade" hennes födelsedag lite :) Jennifer hade fixat en lokal som vi kunde vara i med ett jättemysigt sovrum och så, så det var jättemysigt!! Kvällen ägnade vi åt att äta mat, snacks, dricka läsk, spela Med andra ord (bästa spelet haha) och snackade. Så det var jättekul!! Sen på kvällen började vi prata om skräckfilmer (jag HATAR skräckfilmer) och så, sen mitt när vi höll på att prata så började golvet knaka och vi blev så jäääkla rädda haha, ni skulle sett hur vi gick runt och panikade och ingen vågade gå och låsa dörren, haha omg ;)
 
Vi gick upp id 9 ungefär och då städade vi lokalen eftersom den såg ut som ett helvete haha. Vid 11 åkte vi hem, sen dess har jag städat mitt rum (det såg också ut som ett helvete haha) och nu sitter jag och kollar på youtube och äter godis, som om jag inte åt nog igår haha :) Men det var i alla fall en suuperolig kväll och jag har inte skrattat så mycket på ett bra tag haha!! Kram på er!
Tog inte en enda bild igår vilket var lite synd, men jaja.


Håltimme

Heej bloggisen!! Just nu har vi håltimme. Eller vi skulle haft spanska men läraren kom aldrig.. Så hela klassen gick som ett jäkla tåg till fritidsgården istället haha :) Men jag har inget emot att slippa lektioner hehe. Efter detta har vi SO och sen slutar vi, så det är en ganska kort dag idag, yeyy!!
 
Fredag dessutom, äntligen!! Ikväll ska jag och mina kompisar hem till Jennifer för att "fira" henne lite.  Sen ska vi sova där så det bli jätteroligt!! :) Men uppdateringen kommer nog inte bli så bra, men det får ni leva med. Eller kanske jag tidsinställer något inlägg, vi får se. Men jaja ha det bra så hörs vi senare!!
Jag och Jennifer just nu haha :)


Det jag köpte på Grand idag

Vinterjacka (ser inte så "prasslig" ut i verkligheten) - H&M 600kr
Solglasögon - Maxi 139kr
Depend Rough Sparkle Nail Polish # 2066 - Maxi 25kr


Förlååt

Förlåt för min sjukt dåliga uppdatering de senaste dagarna, men vi har jättemycket i skolan just nu. Vi har ju haft prov i fysik idag, imorgon har vi både svenckaprov och redovisning på spanskan, osv osv. Så bloggen hamnar tyvärr lite åt sidan...
Har knappt suttit vid datan denna veckan, har ty ängnat all tid till att plugga och träffa kompisar och så. Men jag ska försöka uppdatera bättre :)
 
Idag var jag, Jennifer och Lois på Grand Samarkand. Först följde jag med Jennifer när hon klippte si, och sen mötte vi upp Lois och strosade runt lite. Köpte lite grejer som jag visar senare eller imorgon :) Sen jag kom hem har jag som sagt pluggat och sen har jag hunnit med att kolla lite på TV också. Men jag ville bara uppdatera lite snabbt, puss!!


Grattis Jennifer ♥

Idag fyller en av mina bästa vänner Jennifer 15 år, så hoppas du har haft en grym dag och att den fortsätter så :) Älskar dig bästavän ♥


Plugg, plugg och ännu mera plugg

God kväller på er!! Idag har jag haft massa saker att göra, så därav den dåliga uppdateringen. I skolan hade vi två timmers slöjd sista lektionen, det blir lite segt efter ett tag men det funkar. Jag blev dessutom klar med mina pyjamasbyxor som hållit på med ett tag, så det var kul :) Dom blev faktiskt bra, väldigt sköna och mysiga!!
hem dom. Sen kom även alla kakburkarna idag, så mamma fick hämta mig på skolan så att jag kunde ta hem dom.
 
När vi hade lämnat dom åt jag snabbt lie mellis och sen körde mamma mig (igen) till Annie och Lois för jag och Lois hade vår sista nagelkurs idag. Det gick jättebra :) Det började med att den kom en tjej som jobbade på en nagelsalong och informerade oss om lite tips och så för att sköta sin nagel. Dock visste jag redan typ allt hon berättade, men det var kul ändå :)
Sen var jag hemma hos Annie och Lois i någon timme och jag fick även mat där. Det blev pitepalt och Annie och Lois har tjatat på mig i flera år att jag måste smaka det. Så idag gjorde jag det, det var helt okej, inte min favoritmat men inte äckligt heller haha.
Sen jag kom hem därifrån har jag pluggat till fysikprovet och ska snart sätta igång att plugga svenska. Men jag ville bara göra ett inlägg först, kram!!
Egypten i våras, paradise ♥


Kära prov, jag hatar dig

Hej igen finisar!! Idag efter skolan var jag och mina kompisar som sagt på läxhjälp. Det gick bra, fick lite plugg gjort så det var ju skönt :) Efter skolan följde Jennifer med mig hem och var här en timme ungefär för att vänta på att hon skulle bli hämtad haha. Vi satt bara och snackade så det var mysigt.
 
Hon gick vid fem och sen dess har jag bytt om till onepiece och tvättat bort mitt smink, ätit kvällsmat samt pluggat en timme till ungefär. Som ni vet har vi fysikprov på torsdag, kul, not. Nejmen jag hatar prov, så seegt haha. Fast vem tycker inte det? Aja kram på er!!


God morgon!!

God morgon på er!! Jag gick upp för ungefär en timme sen, sen dess har jag ätit frukost och gjort mig klar för dagen. Tagga skola igen... fast nä. Jag ska i alla fall gå om ungefär 20 minuter så jag hinner blogga lite snabbt :) Idag efter skolan tror jag att jag ska på läxhjälp för vi har fysikprov på torsdag, och jag har inte ens öppnat boken... Fast fysikproven brukar bara ganska lätta så det går nog bra ändå :)
 
Förresten så är det inte alls lika kallt idag som det brukar vara nu på morgonen. Hela 11 grader (omg så mycket då), och den senaste veckan har det varit munisgrader så det är faktiskt ganska stor skillnad haha. Har ni förresten tänkt på hur mycket jag skriver om vädret på min blogg? Det är när jag inte har något bättre att säga, så vi hörs senare haha!!


Sommarstugan

Heej på er!! Igår kväll så var jag och syskonen hos våra grannar för mamma och pappa skulle iväg. Så vi åt kvällsmat där samt hade fredagsmys framför TV:n. Det var hockey och vår granne är en väldigt stor supporter kan man säga. Så han och hans kompisar satt och skrek under hela matchen i princip haha. Tyvärr förlorade Lakers efter straffar så det var ju lite synd, men jaja.
 
Idag har vi varit i sommarstugan hela dagen. Dom vuxna har tagit upp båtarna och vi barn har mest kollat på TV. Sen åt vi mat där och fick våfflor till efterrätt, mumma :)
Nu har vi precis ätit igen haha, jag åt hamburgare medans resten av familjen åt pizza. Så nu är jag helt proppmätt och kan inte få ner en bit till på hundra år känns det som, haha. Men det var allt jag hade att säga, kram!!


Fall leaves



Veckans fototips - Vitbalans

Tänkte börja med "Veckans fototips". Jag kommer alltså publicera ett inlägg varje lördag om olika fototips. Eller jag ska i alla fall försöka göra det regelbundet så länge som möjligt haha. Denna veckans tips är i alla fall Vitbalans.
I detta fallet ha jag velat få ett varmare ljus för att framhäva de fina höstfärgerna lite bättre. Nu till hur man ställer in Vitbalansen.
 
Psst.. Skippa autoinställningen helt och ha istället på inställningen P. P är i princip som Auto bara det att man kan använda lite manuella inställningar om man vill, men man behöver inte. Om du inte vill eller kan ställa in kameran själv gör den det åt dig. Men på ett mycket snyggare sätt än att bara ha på Auto. Så kort sagt, skippa Auto och använd P-inställningen istället!
 
Kommentera gärna vad ni skulle vilja ha för andra fototips :)


God morgon!!

Good morniiing!! Jag vaknade för ungefär en timme sen och har precis käkat frukost. Rostmacka in my heart haha. Nej jag skojar bara, eller jo jag åt rostmacka och det var gott, men jaja.
Dagens planer är inga speciella, som vanligt haha. Jag ska kanske måla och fixa naglarna, får i så fall leta upp någon design på youtube, för jag har ingaa idéer. Men det var allt jag hade att säga, så detta blir ett jättekort inlägg, men kram på er!!


Bästavän ♥

Denna supergulliga bilden hittade jag på mig och Annie för ett tag sen. Den är från min sommarstuga för kanske 7-8 år sedan, memories... Älskar dig bästavän ♥


Sista dagen

Idag var det sista dagen på praoen. To be honest känns det skittråkigt. Dels för att jag kommer sakna alla söta barn. Att inte bli välkomnad med ett "hejhej" varje dag, inte få bamsekramar varje timme av små söta ungar, inte få höra kiknande skratt av småbarnen osv, osv... Men även dels för att jag inte orkar börja skolan igen, fyfan för prov och läxor säger jag bara!! Nejmen det känns inte alls bra att praoen redan är slut, kommer sakna Yngves supermycket och jag hade verkligen en supermysig vecka!! :)
 
På tal om något helt annat så är det Kanelbullens dag idag. Så mamma kom nyss hem med en jättestor och supergod kanelbulle till mig, mumma :) Så den har jag precis käkat upp samtidigt som jag kollar lite på youtube och så. Blir som sagt sjukt trött av att praoa på dagis (även om jag älskar det), så jag orkar typ inte göra något haha. Så det blir en myskväll framför idag samt lite fredagsmys och så, kram på er!!


Tröttast i världen...

God kväll på er!! Idagpå praoen hände det vanliga typ, möttes av sjukt söta vinkande barn och fick massa goa kramar, så gulliga! :) Sen fick jag läsa samma bok tre gånger för en liten tjej som heter Melissa och en kille som heter Alexander, och dom satt båda två i mitt knä och lyssnade verkligen på boken och var supermysiga, naaw. Det finns även en kille som heter Oliver som är världens kramgoaste. Han kan komma fram helt plötsligt och ge en världens bamsekram, jag döör så söt. Alla barn på hela av delningen är så sjukt gulliga att jag smälter lite inombords varje gång haha. Jag kan verkligen inte få nog av småbarn, sötaste som finns ju ♥
 
Efter praoen åkte jag hem till Lois och var hos hennes pappa en stund. Sen gick vi till hennes mamma för att "hälsa på" Annie, tror inte hon blev så värst glad för vi snodde alla "hennes" hallon haha.
Men vi gottgjorde henne med att åka och handla hennes kvällsmat, hehe. Jag och Lois gick sen tillbaka till deras pappa där vi bara typ snackade, satt lite vid datan och kollade på pewdiepie osv haha. Jag fick även kvällsmat där, mumma :)
Nu har jag precis duschat och gjort mig iordning för natten, ska när som helst gå och lägga mig. Är såå trött...
Arkivbild.


God morgon!!

God morgon bloggisen!! Jag gick upp för ungefär en halvtimme sen, för er som ville veta haha. Ska börja cykla till dagiset om tio minuter, så jag hinner blogga lite snabbt :) Igår hade jag, Max, mamma och Kalle lite mys med marängsviss och kollade på hockey. Lakers mot Skellefteå. Och Lakers vann äntligen!! Matchen slutade 4-2 om ni bryr er haha. En liten kul grej är att Johan Markussons (lagkaptenen i Lakers) barn går på dagiset jag praoar på hihi, så sööt!! :) Men det var allt jag hade att säga, puss!!


Blondie Brownie

Testade en ny Ben and Jerry idag, sjukt god verkligen!! Faktiskt en av mina favoriter (fast ingen slår Stephen Colbert's Americone Dream), så testa den :)


2 oktober

Hej på er!! Idag var det andra dagen på praoen. Det gick jättebra och jag kan inte sluta att tjata om hur söta alla småbarnen är haha :) Och i och med att det var andra dagen så "känner" jag ju dom nu vilket är jätteroligt!! Dom var såå gulliga när jag kom på morgonen. För det är liksom som en grind precis innan och då stod dom vid den och vinkade och ropade "hejhej" med sina söta småbarnsröster haha, aaww ♥ Vi gjorde inget speciellt, det vanliga på ett dagis typ, jag är mest med och leker och hjälper dom och så. Så det är jättemysigt! :)
 
Trodde dock aldrig att jag skulle bli så trött av det som jag faktiskt blir haha. Ni ska se när jag cyklar hem, jag kör som en snigel så det tar 100 år haha. Sen när jag kom hem la jag mig raklång i sängen och låg där och halvsov i typ en timme haha. Tvingade mig själv att inte somna på riktigt för det skulle blivit lite jobbigt ikväll haha. Men trots detta så tycker jag det är superroligt att praoa och jag trivs jättebra på Yngves :)
Jag och Jennifer förra veckan, bild från min instagram @annaahvenainen


Första praodagen

God kväll bloggisen!! Förlåt för min dåliga uppdatering idag, men jag har inte haft tid. Som sagt så började ju praoen idag. Jag praoar ju på dagis och barnen är såå söta jag döör haha!! Dessutom så känner jag några av förknarna eftersom jag gick där när jag var liten, så det är bra :) Det var i alla fall en jättemysig dag med alla små barnen, aaw ♥
 
När jag kom hem från dagiset mötte jag upp Lois och då gick vi hem till henne. Vi halv fyra hade vi vår andra nagelkurs. Det gick bra, det var inte alls lika awkward denna gången haha. Dessutom var alla mycket duktigare idag så det var kul :)
Efter kursen var jag lite till hemma hos Annie och Lois, jag fick även kvällsmat där. Mumma!! Vid åtta ungefär åkte jag hem, och sen dess har jag fixat lite med min design. Lagt in menyn på alla kodmallarna osv. Så det är därför jag inte har bloggat förrän nu. Men jaja, nu ska jag snart sova, puss!!