Fyra favoriter



Mors dag

God morgon! Igår gjorde jag inte så himla mycket. Jag städade mitt rum, plus damsög och allt sånt så det känns jätteskönt. Senare på kvällen gick vi hem till våra grannar och käkade kvällsmat där. Vi beställde thaimat från Spice and Rice och det var supergott. Sen kollade vi lite på TV och åt lite godis. Efter vi kommit hem duschade jag och sen kollade jag på lite serier innan jag somnade.
 
Idag är det ju mors dag, mamma är dock i Spanien så vi ska fira henne imorgon tror jag. Men ett stort grattis i alla fall mammi, jag älskar dig ♥ Idag har jag inte heller några bestämda planer. Ska ut och springa snart och sen får vi se vad jag hittar på. Hoppas ni får en bra dag, puss. 


Ibland är en dröm det finaste man har

- Håkan Hellström


Recept - Oreo cupcakes



Oreo cupcakes

Här är cupcakesen jag bakade innan. Nu har jag smakat dom också, så goda! Tänkte lägga upp receptet på dom imorgon så ni också kan baka dom. 
 


Fredagar gillar vi

Hur skönt med helg idag? Idag hade vi bara tre lektioner så det var en ganska lugn skoldag. Jag var dock lite stressad mellan samhälls- och historialektionen för jag hade glömt att göra historialäxan så det slutade med att jag fort som fan fick skriva ihop över en sida text om andra värlskriget på typ 15 minuter hehe.  
 
När jag kom hem från skolan bakade jag oreo cupcakes. Jag har inte smakat på som ännu men dom såg väldigt goda ut. Jag är dock sämst i världen på att spritsa men jag lyckades dölja det med dekorationer haha. Jag har fotat dom så det kommer upp bilder ikväll. Efter det åt jag kvällsmat och nu tänkte jag sätta igång någon serie. Hoppas ni har haft en bra dag. 


Rosa och vitt

Igår målade jag mina naglar, bestämde mig för att använda mitt Konas Stamping nail art kit då det har gått ett tag sen senast. Jag körde en väldigt simpel design med ett av mina favoritmönster från kitet men jag tycker det blev ganska gulligt ändå. 


Samhällsprov

Nu är äntligen samhällsprovet avklarat! Det känns superskönt då det var det sista riktiga provet innan sommmarlovet. Vi har muntligta mattenationella kvar också men det ska jag inte plugga till så det räknas typ inte. I alla fall, samhällsprovet gick ganska bra tror jag. Jag gjorde vet dock att jag har lite fel på en fråga då jag missade en sak som jag kom på efter provet (hate when it happens) men jag hoppas att resten gick bra. Jag kom hem från skolan för typ en timme sen och har hunnit äta mellis och kollat på youtube vilket jag nu tänkte fortsätta med, vi hörs!
I brist på annat så får ni en bild från London i höstas, saknar det väldigt, väldigt mycket. 


Bilder från Norrköping



Ledig dag

God förmiddag! Idag är jag ju som ni vet ledig på skolan. Jag har hittils varit väldigt produktiv tycker jag. Jag vaknade vid nio, gick ut och sprang, gjorde frukost och sen städade jag mitt rum. Det var verkligen behövligt då jag tämde ut hela min resväska på gilver efter Norrköping så det var kläder och grejer över hela golvet. Efter det pluggade jag och nu håller jag på att laga lunch. Resten av dagen ska jag nog slappa lite, och plugga lite till eftersom samhällsprovet är imorgon.


Många håltimmar

Hej på er! Skoldagen idag har typ bara bestätt av håltimmar vilket har varit väldigt nice. Vi hade först en efter första lektionen som jag och mina kompisar ägnade och att plugga till samhällsprovet. Sen hade vi bara en lektion och efter det en över två timmar lång håltimme så jag och mina vänner gick hem till Annie och Lois och åt lunch där. Det var såå gott! Dock regnade det en hel del när vi skulle tillbaka till skolan så vi fick gå fyra stycken under ett paraply. Det slutade med att vi iprincip gick på varandra för att få plats haha. Annars har jag inget speciellt att berätta, förutom att jag är ledig imorgon för vi har studiedag, wieee! 


Solljus i skogen



Grand med Annie och Lois

God kväll på er! Idag hände inte något speciellt intressant i skolan. En vanlig dag typ. Vi fick tillbaka de nationella proven i engelska samt ett biologiprov vi gjorde för ett tag sen. Båda gick väldigt bra så jag är nöjd. Efter skolan tog jag, Annie och Lois bussen till Grand. Annie och Lois köpte lite inredningssaker och sen gick vi runt och tittade lite. Jag själv köpte bara två smågrejer så har inget intressant att visa upp.
 
Jag kom hem för två timmar sen och nu har jag precis ätit kvällsmat och pluggat lite. Vi har prov i samhällskunskap på torsdag och jag vill verkligen få bra på det provet då jag vill behålla betyget jag ligger på just nu. Jaja, hoppas ni haft en bra dag. Kram!
Två mobilbilder från en annan gång på Grand, vi kan låtsas att dom är från idag haha. 


Lördagens middag

Till förätt gjorde vi toast med skagenröra. Jag brukar inte tycka om det särskilt mycket men ett tunnt lager på en smörstekt toast var riktigt gott. 
Efter förätten gick vi ut och grillade i kvällssolen. Vi gjorde entrecote och kyckling samt en hel massa goda tillbehör. Jag är dock ingene grönsaksperson så jag åt bara sparris och majs när det kom till det. Men gott var det.
Här har ni slutresultatet. Vi hade pommes till också men det tog jag inte med på bilden. En superlyckad middag var det verkligen!


Hemma i Växjö

Nu har jag precis kommit hem från Norrköping igen. Vi blev av med uppkopplingen på lördagen så jag kunde inte blogga mer efter det. Igår var vi i alla fall ute och fotade, , slappade och var nere vid sjön. Lois badade vilket jag var fett impad över. Jag själv tyckte det var alldeles för kallt för det. På kvällen kollade vi på Eurovision, hur kul att Sverige vann? Vi år även jättegod middag på kvällen som jag pch Lois fixade. Så detta har varit en jättemysig helg i Norrköping!
Två bilder från igår kväll, kommer fler från helgen i lite olika inlägg. 


Igår kväll vid sjön



Framme i Norrköping

Hej igen allihopa! Nu har vi kommit fram till Norrköping. Vi är och hälsa på Sara och hon bor på ett ställe en bit utanför Norrköping som heter Gryt. Huset är supermysigt trots at tdet håller på at renoveras. Det ligger verkligen mitt ute i skogen och ganska nära en sjö. Men det finns internet i alla fall så det är bra. Nu har vi precis ätit kvällsmat och tänkte gå en promenad ner till sjön. Vi hörs mer imorgon!
Några bilder från bilresan hit. 


Norrköping imorgon

Hej på er! Idag hade vi sovmorgon till tjugo i elva vilket var så skönt. På svenskan var vi en teater som några på skolan gjorde som sitt gymnasie. Jag är dock inget fan av den typen av teater, de var bara två spelare och pjäsen var ganska oklar tyckte jag. Dock fattade mina kompisar allting så jag kanske bara är lite trög haha. 
 
Imorgon efter skolan ska jag följa med Lois och hennes mamma till Norrköping. Vi åker direkt efter skolan och är borta hela helgen. Det ska bli jätteroligt! Jag ska ta med mig datorn och jag trot att jag kommer kunna blogga där. Så nu måste jag ta och packa eftesom jag inte hinner fixa det imorgon. Puss!
Två mobilbilder från idag. 


Pärlhyasint



Matte nationella

Idag har vi skrivit nationella prov i matte hela dagen. Vi började åtta och slutade kvart i två, dock hade vi pauser och lunch emellan men ändå fett segt. Provet gick helt okej, dock var många av A-frågorna rätt svåra men jag hoppas det gick bra. När jag kom hem från skolan kollade jag på lite serier och åt upp godiset som var över från när jag gjorde provet. Ikväll får vi se vad jag hittar på, vi hörs!


Muntligt spanskaprov

Igår glömde jag av bloggen lite, förlåt för det allihopa. Gårdagen flög iväg trots att jag inte gjorde något speciellt. När jag kom hem från skolan provade jag och min familj lite turkiskt godis som pappa köpt med sig hem från Istanbul. Det var kanske inte riktigt min grej men vissa saker var gott. I alla fall, idag hade vi nationellt prov i spanska på sista lektionen. Det var den muntliga delen idag och det gick helt okej. Jag är dock ganska dålig på att prata spanska men jag hoppas att det gick någorlunda bra. 


Förkyld

God kväll! Idag har jag bara slappat. Har dragit på mig världens förkyldning vilket suger. Det började redan igår och när jag vaknade upp idag hade typ hela min hals svullnat och jag var jättetäppt i näsan. Det är dock lite bättre nu så det är skönt, På grund av detta så orkade jag inte vara speciellt produktiv idag. Det enda lte vettiga jag gjorde var kanske att måla naglarna, som ni såg innan. Jaja, nu ska jag duscha och sen kolla på lite serier fram tills jag somnar. Kram!


Triangle

Fixade till dessa naglar tidigare idag. Tyckte det blev ganska fint, dock kanske det hade varit finare om jag hade haft triangelmönstret på alla naglar. Men jag orkade inte det så de andra fick bli enfärgade med lite glitter på tippen. 


Bakat chokadbullar

Hej på er! Idag vaknade jag vid nio och då gick jag upp, åt frukost och sen kollade jag på ett avsnit av Greys Anatomy. Vid halv tolv cyklade jag hem till Annie och Lois. Jag och Lois bakade chokladbullar som blev väldigt goda. Det var typ som kanelbullar fast med hackad choklad i smeten, kakao i fyllningen och smält choklad ovanpå. Så gott! En lite fail grej dock var att vi var tvungna att gå till affären tre gånger på typ en halvtimme på grund av att vi glömde massa saker hela tiden. Det var dessutom samma kassör varje gång så det var lite pin haha. Nu har jag precis kommit hem och vi ska snart äta kvällmat, vi hörs!


Vårväder

Idag har det varit riktigt fint vårväder ute. Det har varit strålande sol hela långa dagen och varmt också. Så på förmiddagen solade jag lite i trädgården vilket var jättemysigt. Lyckades få en del färg också, utan att bränna mig vilket är ännu bättre haha. Efter kvällsmaten gick vi hem till våra grannar och myste en stund ute i kvällssolen på deras altan. Dom har världen mysigaste uteplats så det var jättenice. Dessutom tog det fram sommarkänslan lite extra mycket. Vi hittade även en igelkott i deras trädgprd som jag och Ebba bar iväg till en skog i närheten. Så söt haha. 


Motljus



Lugn torsdag

God kväll på er! Idag har jag inte gjort så himla mycket. Jag vaknade lite innan tio och efter jag ätit frukost lyssnade jag på första avsnittet av Zara Larsson och Noel Flikes podcast. Så bra haha. Sen var jag med mamma i affären lite snabbt och efter det kollade jag lite serier, fixade lite och bara tgo det lugnt. Just nu kollar vi på Let's Dance tillsammans med en massa glass, maränger, kolasås och jordgrubbar. Ååh heaven! 


Långhelg

Idag slutade vi tjugo i elva på grund av att sista lektionen blev inställd, så det var superskönt. Vi har ju dessutom långhelg nu vilket känns så sjukt gött. När jag kom hem från skolan ringde jag bland annat till mitt sommarjobb. Jag har nämnt att jag ska jobba på dagis i sommar så idag kontaktade jag min handledare och fick lite information och så. Så det bli superbra. Ikväll är jag lite barnvakt åt Kalle för mamma och pappa är iväg. Så han och jag har ganska nyligen ätit tacos och nu är han på trummor. Hoppas ni får en bra kväll, puss. 
Bjuder på en oseriös och osminkad bild på mig haha. 


Throwback

Asien 2014, saknar det sjukt mycket ♥


En månad kvar

Måste bara börja detta inlägget med att klargöra att det idag är exakt en månad kvar till vi får sommarlov. Det känns så himla sjukt men jag längtar otroligt mycket! Idag i skolan hände inget speciellt direkt. Vi spelade frisbee på idrotten och jag fick ett bra lag så det var ganska kul. När jag kom hem från skolan fixade jag lite, redigerade några bilder och sen gjorde jag en kladdkaka som vi ska äta ikväll. Kram!


Lite bilder från Helsingör



En dag i Helsingör

Först och främst, GRATTIS Annie och Lois som fyller 17 år idag. Vet inte vad jag skulle göra utan er, världens finaste vänner ♥ I alla fall, idag spenderade vi som sagt dagen i Helsingör med klassen. Bussen lämnade skolan vid sju på morgonen och vi anlände till Helsingör vid halv elva ungefär. Det första vi gjorde var att gå till Kronborg slott där vi gick runt lite medans vår historialärare berättade lite om slottet. Som ni säker vet så är kultur och historia inget som intresserar mig särskilt mycket, men det var ändå helt okej och visa saker var ganska intressant.
 
Efter det delade vi in oss i grupper (som man valde själva) och fick en karta fylld med utmärkta platser dit vi skulle gå och ta reda på olika saker. Det var inte så svårt att hitta och inte speciellt jobbiga saker att göra, så det var bra. Vi åt även lunch restaurang som hade lite allt möjligt. Jag och en rödspättafilé med pommes och det var jättegott. Allas rätter var verkligen himla goda och servitören var supertrevlig så det var riktigt lyckat. Vid tre tog vi bussen och färjan tillbaka till Växjö och jag kom hem för lite mer än en timme sen. Detta var i alla fall en riktig lyckad dag i Helsingör!
Tre bilder från när vi åkte färja, bilder från själva staden kommer upp imorgon. 


American

Igår målade jag dessa naglar, har inte gjort denna designen sen jag var i USA och då sög jag på att måla naglarna helt ärligt haha. Så jag tänkte det kunde vara kul att göra den igen och här är resultatet. Jag blev ganska nöjd förutom med tumnageln, plus att jag blev lite trött på slutet så därför blev prickarna (stjärnorna) lite ojämna och slarviga. Men bortsett från det är jag nöjd. 


Mellanmål



Big Game

Igår vad jag ju som sagt på bio med min familj. Vi såg en film som hette Big Game. Den var hett okej, inte så mycket handling egentligen men annars vad den ganska spännande faktiskt. Anyways, idag vaknade jag lite efter tio och efter jag ätit frukost städade jag mitt rum och sen målade jag naglarna. Bilder på dom kommer upp imorgon.
 
På tal om i morgon så ska min klass på en liten skolresa till Helsingör. Vi ska gå runt och svara på frågor typ och man får välja grupper själv så det blir roligt tror jag. Bussen går dock från skolan vid sju på morgonen så jag får gå upp jäkligt tidigt, men det är det värt för att slippa en skoldag.


Pride bildbomb



Pride 2015

Idag var det Pride-parad i stan. Jag och Ida möttes upp vid ett och innan paraden började så tog vi en dricka på Espresso House och satt och pratade vilket var supermysigt. Vid klockan två kollade vi på paraden och den var superbra! Tåget var såå långt och i slutet gick massa från publiken med, även jag och Ida. Efter paraden gick vi på stan en stund och sen cyklade jag hem.
 
Efter ett supergott mellis åkte jag, mamma och Max upp till Grand i någon timme. Jag hittade en bikini samt lite födelsedagspresenter till Annie och Lois som fyller år på måndag. Nu har jag precis ätit kvällsmat med min familj och om lite mer än en timme ska vi åka till stan och gå på bio. Jag kommer inte ihåg vilken film vi ska se men det var en action-film i alla fall. Så det blir mysigt. 


Min fredag

Hej på er! Idag hade vi sovmorgon och sen slutade vi klockan tolv vilket var skönt. Efter en lunch på skolan gick jag och mina kompisar hem till Annie och Lois. Vid två mötte jag upp Max i stan för att följa me dhonom och lämna in sin mobil på lagning. Under tiden den blev reparerad fikade vi på PM vilket var så gott.

Sen mötte jag upp mina kompisar igen och vi gjorde bland annat om ett träd till en morot. Vi har alltid tyckt att ett träd i stan ser ut som en morot och vi hade inget annat för oss idag så vi färjade ett kalan som vi satte upp runt trädet haha. Sen gjorde vi lite annat smått och gott och vid sjutiden cyklade jag hem och åt kvällsmat. Just nu är Sofie och vi har lite fredagsmys typ. Kram.


Gillar torsdagar

Torsdag idag, jag gillar torsdagar faktiskt. Mest för att det är fredag imorgon men också för att vi har roliga lektioner samt en håltimme på morgonen. Denna ägnade dock jag och Ida till att göra historialäxan/inlämningen tills imorgon medans de andra gjorde lite annat. Efter skolan var jag lite snabbt på stan med Lois och sen cyklade jag hem. Sen dess har jag ätit kvällsmat, dammsugit, kollat serier och tittat på lite tavlor jag vill ha i mitt rum. Så jag får se om jag köper dom någon gång. Hoppas ni har haft en bra dag, kram. 


Randigt

Målade dessa naglar igår, har gjort denna designen en gång för längesen och jag tycker den är supersöt. Pärlorna ger dessutom den lilla extra tochuen på designen, dom är köpta på ebay för er som undrar. Jag köper nästan alla mina nageltillbehör på ebay då det finns typ allt man kan tänka sig för ett sjukt bra pris. Här har ni bilder i alla fall.


Spanska nationella

Idag hade vi en väldigt kort skoldag. Vi började kvart över åtta med över tre timmar nationella prov i spanska. Läsförståelsen var väldigt svår tycker jag men annars gick det nog bra. När vi var klara slutade vi för dagen, och då cyklade jag hem och sen var jag ute och sprang. När jag kom tillbaka gjorde jag pannkakor till lunch och tittade lite på Friends. Resten av dagen har jag inga planer, har en samhällsläxa till imorgon som jag måste göra annars ska jag väl mest slappa. 


Massa bakning

Ett stort förlåt för min hemska uppdatering de senaste dagarna. Både i söndagen och gårdagen har mest bestått av bakning haha. Det är Pridevecka här i Växjö denna veckan, jag är själv inte så engegerad men Annie och Lois familj är det vilket innebär att jag och Lois får bidra med bakverk om vi vill, vilket vi utnyttjar till fullo haha. Så vi har gjort cupvakes i pride-färgerna, tryfflar, en fudgetårta och lite annat. 
 
Idag på morgonen gjorde vi de två sista delarna av de nationella proven i engelska, hör- och läsförståelse. Det gick ganska bra tror jag. Efter det hade vi en håltimme som jag utnyttjade genom att göra en del av en historialäxa som ska in på fredag. Jag kom hem för typ en halvtimme sen och funderar på om jag ska plugga lite spanska. Vi har nationella i det imorgon, men jag tror jag har koll på det mesta så jag behöver nog inte plugga till det. 
Det var något fel på kakaon när vi bakade i söndags så den var vit haha. // En supergod jodgubb- och rabarberpaj som Annie gjorde i söndags (inte till Pride).


Trött lördag

Hej på er! Sorry att jag inte bloggat tidigare idag, men jag orkade inte det. Idag vakande jag runt klockan tio och då städade jag mitt rum och rensade min garderob samtidigt som jag lyssnade på en podcast. Efter det åkte jag och mama till stan och handlade godis bland annat. Förutom det har jag mest slappat idag. Har inegt mer intressant att skriva så detta blir bara ett kort inlägg, vi hörs!


Fyrverkerier på valborg



Valborg

Hej igen allihopa! Igår efter skolan gick jag och mina kompisar som sagt direkt hem till Annie och Lois för att fira Valborg. Vi började med att äta lite mellis och efter det gick vi och handlade massa mat och snacks till kvällen. Sen lagade vi tacos som vi åt framför en Harry Potter-film. Efter maten gick vi in till stan för att kolla på en majbrasa och lite annat trevligt. Vid Växjösjön smälldes det även massa fyrverkerier viket var superfint. Sen gick vi tillbaka till Annie och Lois och fortsatte med filmen, käkade massa godis och chips och spelade Med andra ord. Det var i alla fall en superlyckad kväll!
 
Vi alla sov över hos Annie och Lois, så idag på morgonen gjorde vi typ en frukostbuffé till oss hehe. Sen gjorde vi lite allt möjligt tills alla utom jag var tvnugna att åka. Då åt vi glass och sen städade vi undan eftersom vi hade kaosat heöa lägenheten typ haha. Sen kolalde vi på Friends och bara slappade, vi var väldigt trötta och sega haha. Nu har jag kommit hem igen och jag har inga planer för resten av dagen. Jag hoppas ni alla hade en rolig valborg för det hade verkligen jag!
Några mobilbilder från igår, kommer några fler på fyrverkerier senare.